VIDEO: America's Cup - Emirates Team New Zealand pakt 2 punten voorsprong

America's Cup Emirates Team New Zealand

Dag 5 van de America's Cup  was tot nu toe zonder twijfel de meest spannende van deze 36ste America's Cup. Na vier dagen racen die 5 minuten na de start al beslist werden zette Emirates Team New Zealand vandaag 2 punten op het scorebord en neemt hiermee een voorsprong van 2 punten op het Italiaanse team Luna Rossa Prada Pirelli.

Voor de eerste keer in deze America's Cup werd ook in beide races van leider gewisseld.

De onstabiele en lichte wind speelde een grote rol in de winstkansen want op de foils uit het water komen betekende duidelijk het verschil tussen winnen of verliezen.

Met het scorebord op 5-3 is de impasse doorbroken en zal morgen een héél belangrijke dag worden. Zullen de Kiwi's het momentum behouden en opnieuw winnen of zullen de Italianen terugvechten en de America's Cup naar een zevende dag duwen?

We zullen het morgen om 16:15 uur locale tijd weten.

VIDEO: America's Cup dag 5 samenvatting 00:02:00

VIDEO: America's Cup dag 5 hoogtepunten 00:30:00

 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: