🏆 VIDEO: Emirates Team New Zealand wint de America's Cup

Emirates Team New Zealand wint de America's Cup

Emirates Team New Zealand is opnieuw de geschiedenisboeken ingegaan en wint voor de vierde keer de America's Cup.

Op dag 7 van de 36ste America's Cup scoorden de Kiwi's het 7de punt dat ze nodig hadden om "The Auld Mug" (de America's Cup beker) te mogen hijsen voor de ogen van duizenden toeschouwers.

De winnende zeilboot met de Nederlander Carlo Huisman aan boord versloeg de Italiaanse uitdager Luna Rossa met 7-3. In deze laatste race hadden de Kiwi's een voorsprong van 46 seconden toen ze de finishlijn passeerden.

Deze spectaculaire zeilprestatie voor Emirates Team New Zealand bevestigt opnieuw dat Nieuw Zeeland, met slechts 5 miljoen inwoners, in de zeilsport ver boven zijn gewicht kan uitsteken. Eerder al won Nieuw-Zeeland 'The Auld Mug' in 1995, 2000 en 2017.

Emirates Team New Zealand

Team Luna Rossa Prada Pirelli vocht tot de laatste race om de America's Cup en het Italiaanse team toonde talent en ervaring gedurende het hele evenement. Hun verhaal is nog lang niet ten einde.

VIDEO: America's Cup dag 7 race 10 - 03:30:00 (full replay)

 

Emirates Team New Zealand

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: