Nederlandse zeilers Van der Meer en Bouwer strijden voor olympische landenkwalificatie

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer

Na drie dagen en negen wedstrijden tijdens de Lanzarote International Regatta, bezetten de Nederlandse zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer een tiende plaats in het klassement en strijden nog voor exclusieve olympische landenkwalificatie voor Tokio.

Veel progressie

Het Spaanse team van Tara Pacheco en Florian Trittel gaat aan kop in deze mixed Nacra17 klasse. Gevolgd door de Duisters Paul Kohlhoff en Alica Stuhlemmer en Quen de la Pierre en Manon Audinet uit Frankrijk. Het talentvolle Nederlandse team van Laila van der Meer (20) en Bjarne Bouwer (18) staat nu op een tiende plaats. Een aantal plaatsen achter hun concurrenten uit Finland in de strijd voor het exclusieve landenticket voor deelname aan de Olympische Spelen van Tokio.
 
Bjarne Bouwer gaf een toelichting op hoe hij en Laila van der Meer hun derde grote internationale evenement ervaren. “Het is best wel goed gegaan tot nu toe. De eerste dag hadden we een hele mooie race en een sterke comeback. Dus daar vielen de puzzelstukjes goed op zijn plek. Gisteren ook een goede dag gehad met een race die wij bijna wonnen, in een toch wel heel sterk veld. Daar waren we zeker blij mee.

“Vandaag hadden we iets meer moeite, best wel een lastige dag. We konden het qua snelheid niet helemaal bijbenen. Daar moeten we morgen mee aan de slag, om die laatste versnelling te vinden. Dan kunnen we meer ons eigen ding doen en eigen plan trekken. Vandaag konden we ons plan niet uitvoeren.”
 
“Kortom ik denk dat we deels wel tevreden zijn, vooral over de eerste twee dagen. We hebben best wel wat mooie dingen laten zien, maar ook wat steekjes laten vallen. Dat zijn dingen waar we aan werken. Erg goed om te zien dat onze trainingen in de winter veel effect hebben en dat we op de goede weg zijn. We hebben nog 3 dagen te gaan, we zijn op de helft en we blijven vechten tot het einde,” besluit Bouwer.

Nacra 17 Mixed

 1. ESP28 TARA PACHECO and FLORIAN TRITTEL 2 1 3 – – 26 pts
 2. GER77 PAUL KOHLHOFF and ALICA STUHLEMMER 8 2 dnc – – 29 pts
 3. FRA56 QUEN.DELAPIERRE and MANON AUDINET 7 7 2 – – 30 pts
 4. SWE44 JÄRUDD EMIL and JONSSON CECILIA 4 3 5 – – 38 pts
 5. FRA51 TIM MOURNIAC and NOA ANCIAN 14 5 6 – – 58 pts
 6. FIN27 SINEM KURTBAY and JANNE JARVINE 3 10 10 – – 60 pts
 7. GRE515 IORDANIS PASCHALIDIS and MYRTO PAPADOPOULOU 6 17 8 – – 64 pts
 8. JPN459 SHIBUKI IITSUKA and ERI HATAYAMA 10 8 bfd – – 64 pts
 9. DEN31 N. SAOUMA-PEDERSEN and MATHIAS BRUUN 12 11 dnc – – 68 pts
 10. NED484 LAILA VAN DER MEER and BJARNE BOUWER 11 12 12 – – 70 pts

Auteur:

 • Watersportverbond

  Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: