VIDEO: Belgische 49erFX zeilsters veroveren Olympisch ticket

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

49erFX-team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn zeker van hun ticket voor #Tokyo2020, ze hebben voldoende voorsprong op het Kroatische team en kunnen niet meer ingehaald worden tijdens de medalrace.

In Lanzarote wordt momenteel de Olympische selectiewedstrijd gevaren voor de 49er en 49erFX, waar er het laatste Europese ticket te verdienen valt.
Het Belgische 49erFX team Isaura Maenhaut met Anouk Geurts kwam als achtste over de finish in race 16, de laatste race voor de medalrace. Hiermee zijn ze 7de met 113 punten in de tussenstand. Hun eerste concurrenten voor het Olympisch ticket is het Kroatische team dat volgt op 32 punten.

Met een maximumscore van 20 punten in de medalrace, kunnen Isaura en Anouk niet meer ingehaald worden door de Kroaten en zijn dus zeker van hun ticket richting Tokyo 2020!

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

Mastbreuk bij Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

Bij de heren in de 49er klasse zeilden Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers ook een sterke wedstrijd, helaas kregen zij in race 11 te maken met een mastbreuk en konden hierdoor niet starten in race 12, met een maximumscore als gevolg. In de laatste race voor de medalrace kwamen ze nog als 6de over de finish, maar het verschil op het Ierse 49er-team is te groot (24 punten).

Met een 9de plaats in de tussenstand varen Yannick en Tom deze namiddag nog de medalrace. Aan de medalraces mag enkel de top-10 deelnemen en tellen de punten dubbel.

De medalraces zijn live op YouTube te volgen vanaf 13u30 (Belgische tijd):

  • 14u start 49erFX met Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
  • 14u30 start 49er met Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: