North Sea Race en Vuurschepenrace 2021 kunnen niet doorgaan, NSR heeft alternatief

North Sea Race en Vuurschepenrace 2021

Tijdens het a.s. lange Hemelvaartsweekend op vrijdag 14 en zaterdag 15 organiseert de North Sea Regatta een nieuwe zeilrace: de NSR C-19 Windmill Race.

De NSR C-19 Windmill Race volgt een gevarieerd en uitdagend parcours in een achtvorm over de Noordzee rond boeien, langs windparken, productieplatforms en terug naar Scheveningen. Voor ORC/IRC 1 en 2 plus de Double Handed klasse is er een lange baan van 160 mijl en voor ORC 3 en de SW-klasse een korte baan van 130 mijl.

NSR C-19 windmill race

“De NSR C-19 Windmill Race is een mooie alternatieve offshore race voor de Vuurschepen Race en de RORC North Sea Race die beide als gevolg van de strenge inreisbeperkingen in Engeland i.v.m. Covid-19 niet door kunnen gaan”, aldus Peter Tjalma, voorzitter van de Stichting North Sea Regatta.

Frans Driessen, North Sea Regatta Event Director voegt daaraan toe:

“Op de Hemelvaartsdag voor de start kunnen schipper en bemanning de jachten klaarmaken voor de offshore race. Zowel op Hemelvaartsdag als bij de prijsuitreiking zal er een mooi programma zijn, afgestemd op de Covid-19 maatregelen van dat moment.”

De NSR C-19 Windmill race draagt bij als kwalificatie voor de Fastnet Race 2021 waarvoor tenminste 50% van de bemanning (met een minimum van 2) inclusief de schipper 300 mijl op zee moeten hebben meegedaan met offshore races. Dat zijn races van meer dan 75 mijl inclusief een nacht op zee.

“Nu de dinsdag 11 en woensdag 12 mei door het niet doorgaan van de Vuurschepen Race vrijvallen, is er ook nog ruimte voor een extra qualifying race voor de Fastnet. Als daarvoor belangstelling is kunnen schippers een mailtje te sturen naar info@nsrl.nl.” aldus Frans.

North Sea Regatta

Foto's: archief NSR 2019 - Sander van der Borch

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: