Sterke eerste dag voor Team DutchSail

Team DutchSail

Woensdag 3 maart op de eerste dag van de Youth Foiling Gold Cup in het Italiaanse Gaeta werden er in totaal vier races gevaren. Team DutchSail – Janssen de Jong kwam in drie van de in totaal vier zogeheten kwalificatie races in actie. Tweemaal wist het team de winst te pakken en eenmaal kwam het als derde over de streep. Het Nederlandse team gaat na de eerste dag dan ook aan de leiding in het algemeen klassement.

Tevreden coach Postma

Coach Pieter-Jan Postma was na afloop van de eerste dag tevreden over de prestaties van zijn atleten.

Postma:

“We hebben vandaag laten zien waar we goed in zijn. Op een eerste dag kan je veel punten verliezen, dat hebben we gelukkig niet gedaan. De zeilers behielden aan boord het overzicht en er was rust in de communicatie, dat is belangrijk. Op zo’n eerste dag merk je dat iedereen toch even wil laten zien wat die waard is, dat hebben wij ook gedaan maar wel vanuit onze eigen kracht. Weinig fouten maken en vanuit onze procesmatige aanpak zeilen.”

Houtman de kop is eraf en dat is lekker!

Scipio Houtman, één van de in totaal drie zeilers aan boord, was na afloop vooral blij dat het evenement begonnen is.

Houtman:

“De kop is eraf en dat is lekker! We zijn hier al bijna twee maanden om naar dit evenement toe te werken. Als dat eerste startschot klinkt is dat dan toch even lekker. Vandaag hebben we goede dingen laten zien als team. We zijn buiten de boot blijven kijken en hebben ons niet gek laten maken door wat er allemaal om ons heen gebeurde. Het was een lange dag, ze (het wedstrijdcomité red.) lieten ons eerst buiten op zee invaren. Daarna verplaatste het hele circus zich toch meer richting de kant en moesten we op een relatief klein baantje varen. Wij waren als team in staat om ons hoofd koel te houden en lekker te focussen op onze eigen dingen. Op naar morgen.”

Klassement:

1. Team DutchSail – Janssen de Jong - NED
2. RHKYC Team Agiplast - HKG
3. Young Azzurra - ITA
4. Southern Challenge - USA
5. Kingdom Team - EUR
6. Youth Bravo España - ESP
7. One Switzerland - SUI
8. Xela Racing - NOR

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: