Team DutchSail verstevigt leiderspositie na dag twee Youth Foiling Gold Cup

Team DutchSail

Op de tweede dag van de Youth Foiling Gold Cup in het Italiaanse Gaeta verstevigde Team DutchSail – Janssen de Jong haar leidende positie in het klassement. De kwalificatieserie duurt nog tot en met maandag acht maart. Van de acht deelnemende teams gaan er uiteindelijk zes door naar de finale op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 maart.

Het Nederlandse team zeilde vandaag in totaal vijf wedstrijden, waarvan ervoor nu slechts drie, zijn meegeteld in het klassement aangezien nog niet alle teams hun gelijkmakende race gehad hebben. In totaal wist het team vier van de vijf wedstrijden te winnen en eindigde het in de tweede wedstrijd van de dag als tweede.

Zeilers tevreden maar kritisch

Het team was na afloop tevreden met het resultaat maar blijft ook kritisch.
 
Flight-controller Ismene Usman:

“De wind draaide behoorlijk vandaag en was behoorlijk wisselend, zo’n 7 tot 10 knopen. Het was extreem belangrijk om de ogen buiten de boot te houden om te zien waar de wind was. Maar ook om te weten waar we moesten gijpen en of we wel of geen kite konden gebruiken. “

Main specialist Scipio Houtman:

“De tweede reach was het iedere wedstrijd tricky of we wel of niet de kite kon gebruiken. In elke wedstrijd was dat aan boord eigenlijk constant de discussie. In een van de wedstrijden lagen we een beetje van achter en besloten we het erop te wagen. Dat pakte goed uit en we wisten wat boten in te halen. Dat was geen gemakkelijke call maar ook zeker geen wanhoopsactie. Alleen als je vooraan vaart vaar je misschien toch net wat defensiever.”

Stuurman Cas van Dongen:

“Ik denk dat we nog steeds beter kunnen op veel vlakken. We willen graag proberen dominant te zijn vanaf de start. Dus we zullen vanavond zeker wat starts nakijken en daar weer van proberen te leren voor de dag van morgen.”

Klassement na dag 2

1. Team DutchSail – Janssen de Jong – NED              33 punten.
2. Young Azzurra – ITA                                                28.5 punten.
3. RHKYC Team Agiplast - HK                                      27.5 punten.
4. Kingdom Team – EUR                                             21.0 punten.
5. Southern Challenge – USA                                      18.5 punten.
6. One Switzerland – SUI                                            12.5 punten.
7. Youth Bravo Espana – ESP                                      12.0 punten.
8. Xela Racing – NOR                                                  11.0 punten.
 
Het klassement is gebaseerd op volledig afgeronde flights.

Foto: 69F Media

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: