Almere Haven Race weekend uitgesteld

Almere Haven Race weekend

Slecht nieuws voor de Kwarttonner, Pionnen, FF-65 en J80 zeilers: de wedstrijdorganisatie heeft het Almere Haven Race weekend moeten verschuiven.

Op weg naar de start van het echte vaarseizoen is de Covid-19 storm nog niet helemaal uitgeraasd. Aan de horizon verschijnen de eerste lichtpuntjes maar zoals zeilers weten: op open water is de horizon soms wat verder weg dan gedacht. Daarom is na de afgelopen persconferentie duidelijk geworden dat het Almere Haven Race Weekend net iets te vroeg komt.

In lijn met meerdere watersportorganisaties is de wedstrijdorganisatie genoodzaakt de officiële wedstrijden in ieder geval tot na 11 mei uit te stellen. Bewust kiest men voor uitstellen want de organisatie vindt dat het eeuwig zonde zou zijn als ze dit sprankelende evenement definitief zouden annuleren.

De wedstrijdorganisatie meldt ons:

"Het Almere Haven Race weekend is een wedstrijd op een heerlijk water en een mooie wedstrijd om als deelnemers van verschillende eenheidsklassen en verenigingen de krachtmeting aan te gaan. "

"Daarom vinden we het jammer dat, de wedstrijd van 8 en 9 mei niet door kan gaan, ondanks dat we dit echt graag hadden gewild. Maar we zijn ook erg verheugd dat we, in de kalender van de verschillende eenheidsklassen, alsnog een mooie datum hebben kunnen vinden om het Almere Haven Race Weekend te organiseren. Daarom zijn jullie allen van harte uitgenodigd om alsnog deel te nemen aan dit waanzinnig leuk evenement op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021."

"De finish van de beperkende Covid-19 maatregelen lijkt in zicht en dat is dan het mooie startschot voor ons evenement op de 26e en 27e juni. Mis deze kans niet om heerlijk een dynamische wedstrijd te varen na een jaar waarin ons wedstrijdhart minder heeft kunnen kloppen. De kans om na de wedstrijd hopelijk weer onder het genot van een drankje te vieren dat de Covid storm plaatsmaakt voor een zomer vol gunstige wind en zon. Tot dan en van harte welkom op de WSV Almere Haven. " 

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: