Belgische Laser zeilers strijden om de laatste Olympische tickets

Wannes Van Laer

Vanaf 17 april vormt Vilamoura (Portugal) het strijdtoneel voor meer dan 240 zeilers in de Laser Standard en Laser Radial. Per klasse worden hier de twee laatste Europese tickets voor Tokyo 2020 uitgereikt. De races starten op 19 april en duren tot en met 24 april.

In de Laser Radial heeft Emma Plasschaert de selectie voor ons land al verzekerd na haar winst op het WK in Aarhus 2018.

Emma en Eline Verstraelen strijden voor een plek op het podium tegen meer dan 90 zeilsters uit 37 verschillende landen. Het beloofd alvast een sterk deelnemersveld te worden met onder meer de drie medaillewinnaressen van Rio 2016.

In de Laser Standard wordt België vertegenwoordigd door William De Smet (foto onder) en Wannes Van Laer (foto boven). Zij strijden tegen meer dan 140 zeilers uit 40 verschillende landen om een medaille.

Maar nog belangrijker is de strijd om één van de twee laatste Olympische tickets! Deze strijd gaat nog tussen 21 Europese landen. 

Mag België na de Laser Radial en 49erFX ook nog een derde zeilboot naar Japan sturen? Het antwoord weten we op 24 april.

William De Smet

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: