Franse groenen vinden dat zeilclub geen toelage verdient wegens vervuilend

Franse groenen en Quentin Bernier-Gravier

In Frankrijk heeft deze week een Groene Storm plaatsgevonden. Een verkozene uit Val-de-Marne zou een toelage (lees subsidie) geweigerd hebben aan de zeilclub van Vincennes omdat de zeilsport vervuilende stoffen uitstoot. Dit meldt CNEWS, de op één na grootste nieuwszender van Frankrijk.

Verkozene Quentin Bernier-Gravier (foto boven) van de groene partij Europe-Écologie-Les-Verts (EÉLV) antwoordde deze week letterlijk in de gemeenteraad op de vraag waarom er geen toelage meer voorzien is voor de zeilclub:

“Ik denk dat u de reden voor onze stem heel goed kent: wij subsidiëren geen sporten die vervuilende stoffen uitstoten.”

Niet veel later pikte ook Europe 1 het op, één van de grootste radiozenders van Frankrijk.

 

Verantwoording achteraf nog erger dan de flater in het begin

Van dezelfde groene partij komt ook Muriel Hauchemaille aan het woord die hun beslissing verdedigt met:

“Het is maar voor een kleine groep vrienden.”

Het lijkt er dus op dat de verantwoording achteraf nog erger is dan de flater in het begin.

Fragment uit de bewuste gemeenteraad

Hieronder leest u een vertaald fragment van de bewuste gemeenteraad.:

Charlotte Libert-Albanel: Kunt u ons enige uitleg geven rond de Yacht Club?

Quentin Bernier-Gravat: Ik denk dat u de reden voor onze stem heel goed kent: wij subsidiëren geen sporten die vervuilende stoffen uitstoten. (gelach)

Libert-Albanel: Wat uitstoten? Vervuilende stoffen? Ik begreep het niet goed.

Bernier-Gravat: De zeilclub, dat zijn boten, toch?

Libert-Albanel: Met zeilen.

Bernier-Gravat: Ja maar zij hebben geen haven in Frankrijk, zij hebben hun haven in Ierland, niet?

Libert-Albanel: Het blijft zeilen, hij gaat vooruit met de wind zo’n boot, niet? (gelach). We zitten in de polemiek nu ongeveer op hetzelfde niveau als met die vliegeniers, hé. We noteren dus dat de reden voor uw onthouding is dat het beoefenen van de zeilsport vervuiling meebrengt …Ja, mevrouw Hauchemaille?

Muriel Hauchemaille: Laten we wel wezen, die valse processen jagen me het bloed naar de kop, maar ik blijf Zen. Ja, die tweets en dergelijke, ook wij kunnen lezen. Maar als wij ons onthouden voor de toelage dan is dat omdat wij toch vinden dat een Yacht Club in Vincennes – behalve dat er op het meer van Daumesnil wat gezeild wordt – enkel dient om een klein groepje vrienden ten dienste te staan. Daarom is het dus dat wij niet voor die toelage stemmen. We zullen toch niet bij elke stem uitleg moeten geven, of wel?

Libert-Albanel: Nee, u mag ook geen uitleg geven, maar als u mij vragen stelt heb ik ook het recht u naar de reden te vragen waarom u zich onthoudt. Het doet mij veel plezier dat ik een antwoord kreeg. Men wil dus vermijden… of liever men vindt het wat idioot dat er in Vincennes een Yacht Club is.

Hauchemaille: Dat is alles.

Woke-reactie zonder intelligentie

In het laatavondprogramma van CNEWS geeft advocaat Gilles-William Goldnadel een verklaring voor zulke woke-reacties:

“Er is een nogal fundamentele uitleg voor, die ik u helaas moet geven: de intelligentie. Wat onze tijd, en bij uitstek het professionele en het rentenierende antiracisme kenmerkt is ongelooflijke bêtise, zelfgenoegzaamheid, kuddegeest en cultuurloosheid, en dat verstikt ons.”

 

Weetje

In Poitiers geven dezelfde groenen geen toelage meer aan een vliegclub omdat “vliegen vandaag geen deel meer hoort te zijn van kinderdromen”.

Wilt u een reactie plaatsen na het lezen van dit bericht dan kan dat heel gemakkelijk via onze Facebook pagina.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: