Zeilers weerbericht weekend 3-4 april 2021

Weerkaart vrijdag 2 april 2021

Gevoelig kouder. Een hogedrukgebied met kern tussen IJsland en Ierland bepaalt ons weer en stuurt vanaf het noorden gevoelig frissere maritiem polaire lucht over onze streken. Op de zuidoostelijke flank van een hogedrukgebied met centrum tussen IJsland en Schotland, wordt vandaag vrijdag 2 april 2021 en morgen zaterdag 3 april ’21 koele lucht in een noordoostelijke stroming aangevoerd. Zondag4 april ’21 trekt het hoog zich terug naar het westen waardoor de stroming bij ons westelijk wordt.

Zaterdag 3 april is het veelal zwaarbewolkt maar droog.. Goed zicht. Maxima rond 8 °C. Minima rond 6°C.

Wind op zee: Vrij krachtige tot krachtige wind (20-25 kt) uit NNO, afnemend naar vrij krachtig (17-21 kt). Golven rond 2.1m, afnemend naar 1.8m.

Wind aan de kust: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit NNO, afnemend naar matig tot vrij krachtig (15-20 kt). Golven rond 1.4 m, afnemend naar 1.2m.

Rukwinden: Tot 33 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 3 april 2021

Zondag 4 april begint de dag zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag verbreden de opklaringen.. Goed zicht. Maxima rond 8°C. Minima rond 5°C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit NNW, afnemend naar zwak (4-6 kt) uit veranderlijke richting. Later draait de wind naar ZW en wakkert aan tot vrij krachtig (17-21 kt). Golven rond 1.0m, afnemend naar 0.8m om dan weer te stijgen naar 1.2m.

Wind aan de kust: zwakke wind (4-6 kt) uit veranderlijke richting, draaiend naar WZW en toenemend naar matig (11-16 kt). Golven rond 0.5m, toenemend naar 0.7m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zondag 4 april 2021

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: