X-Yachts Cup Zeeland tijdens het Deltaweekend 2021

X-Yachts Cup Zeeland

Goed nieuws voor alle X-Yachts eigenaren met ligplaats in Zeeland en België. Tijdens het Deltaweekend wordt dit jaar voor de eerste keer de X-Yachts Cup Zeeland gezeild.

De meeste X-Yachts eigenaren kennen allemaal de jaarlijkse X-Yachts Holland Cup die vanuit Marina Muiderzand gevaren wordt. De X-Yachts Holland Cup wordt dit jaar in het weekend van 5 en 6 juni gezeild.

Twee weken later kunnen de X-Yachts tijdens het Deltaweekend hun onderlinge krachten opnieuw meten op het getijden water van de Oosterschelde.

De X-Yachts Cup Zeeland is een initiatief van de importeurs X-Yachts Holland en Escape Yachting BV, de X-Yachts Club Nederland en het Deltaweekend.

X-Yachts Cup Zeeland

Extra deelnemersveld met eigen start

Het X-Yachts klassement heeft een eigen start en vaart een baan rond de tonnen. Er zal gebruik gemaakt worden van een SW rating en men kan kiezen om te zeilen met of zonder symmetrische of asymmetrische spinnaker.

De wedstrijden van het Delatweekend zijn een mooie aanvulling op de wedstrijdkalender van de X-Yachts Club Nederland en dit voor eigenaren met een ligplaats in het zuiden van het land of België. Wedstrijdzeilen op stromend water is sowieso altijd een extra dimensie, een belevenis op zich.

Inschrijven voor de X-Yachts Cup Zeeland kan via https://www.deltaweekend.nl/

Foto boven: X-Yachts Holland
Foto onder: Anusjka Martens, Objectivo

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: