Duitse solozeiler strandt met zeiljacht onder pier van Scheveningen

Zeiljacht onder pier Scheveningen

In de nacht van woensdag op donderdag is een Duitse solozeiler vanwege een navigatiefout onder de toeristenpier van Scheveningen gestrand. De pechvogel zag in het donker het verschil niet tussen de lichten van de pier en die van de haven.

De KNRM kwam ter plaatse om de solozeiler van het zeiljacht te halen.

Marnix Janssen van de KNRM meldt in een interview aan Omroep West:

“De politie trof het jacht aan en heeft ons toen gewaarschuwd. We zijn er met twee boten heen gegaan. Op het jacht zat een Duitstalige meneer die ons vertelde dat hij alleen was. Hij was gelukkig niet in het water terechtgekomen. We zijn er met twee reddingsboten heen gegaan.”

Het zeiljacht is eerst met zijn mast tegen de Scheveningse Pier gebotst en daarna vastgelopen. Zoals op de foto’s te zien is blijkt er veel schade te zijn.

zeiljacht gestrand

mast gebroken

Het zeiljacht is nog niet geborgen en lag donderdagochtend nog in het water. De berging is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Hopelijk is de onfortuinlijke zeiler goed verzekerd.

Zeiljacht Scheveningen

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een zeiljacht op de kust van Scheveningen strandt. Nog geen jaar geleden strandde een deelnemer van de Bruine Bank Race voor de kust van Scheveningen op een zandbank waarbij één man overboord ging.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: