Nieuwpoort Sailing Weekend geannuleerd: start ONZK uitgesteld

Nieuwpoort Sailing Weekend geannuleerd

De organisatie van het Open Noordzeekampioenschap meldt ons dat de start van het ONZK 2021 is uitgesteld. De klassieke opening met het Nieuwpoort Sailing Weekend van 1 en 2 mei bij KYCN en WSKLum werd geannuleerd en ook voor de daaropvolgende wedstrijden pogen de organisatoren een geschikte oplossing te vinden.

Het klassieke topevenement Oostende-Ramsgate tijdens het Hemelvaartweekend werd eerst vervangen door wedstrijd richting Duinkerke (FR) maar ook die piste moest helaas al vervangen te worden door andere wedstrijd. Er werd gekozen voor een lange baan voor de kust van Oostende onder de titel "12 uur van Oostende". Ondertussen wordt gewerkt aan nieuwe NOR en SI die binnenkort op de website Open Noordzeekampioenschap  worden gepubliceerd.

Alle wedstrijden zijn voorlopig nog verboden

Het is uitkijken naar het volgende protocol van FOD Mobiliteit om te weten welke activiteiten door kunnen gaan in de nabije toekomst. Het protocol geldig tot 25 april vind je onderaan dit bericht in de bijlagen. Alle wedstrijden zijn voorlopig nog verboden. Dus ook populaire clubraces als de H-Cup, de Cherry Races of de woensdagavondwedstrijden. Ondertussen wordt ijverig geklust aan de boten en zijn recreatieve tochten al mogelijk.

Ontdek alvast de nieuwe IRC Guide 2021

Certificaten kunnen al aangevraagd worden.

 

Attachment

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: