Het virus is bang van wind en water, wij niet!

Sport niet op de reservebank

Het virus is bang van wind en water, wij niet! Dat is de slogan die het Vlaamse zeilsport verbond Wind en Watersport Vlaanderen gebruikt voor hun open brief gericht aan het overlegcomité en GEMS met de titel: "Zet sport niet langer op de reservebank" en dit  in naam van 81 watersport clubs en meer dan 27.000 leden.

Bij Wind & Watersport Vlaanderen zijn ze ervan overtuigd dat onze watersport ook tijdens deze pandemie op een veilige manier beoefend kan worden. Het zeilen, surfen, suppen en zeilwagenrijden gebeurt uitsluitend in open lucht en daarbij is er op zee, strand, binnenwater en rivieren overigens véél meer ruimte voor onderlinge afstand dan op het gemiddelde jaagpad of in de lokale supermarkt.

Zij zijn er ook van overtuigd dat alle watersportverenigingen en hun leden op een ernstige wijze zullen meewerken en klaar zijn om op een verantwoorde manier opnieuw wedstrijden in openlucht mogelijk te maken.

Sporten is gezond, het zorgt voor een betere weerstand en de broodnodige ontspanning tijdens deze lastige tijden. Daarom onderteken zij vanuit WWSV samen met 58 Vlaamse sportfederaties een open brief gericht aan Overlegcomité en GEMS: Zet sport niet langer op de reservebank. Dit doen we in naam van 20.000 sportclubs en 1,4 miljoen sporters in Vlaanderen en in het bijzonder voor onze eigen 81 clubs en meer dan 27.000 leden.

Zet sport niet langer op de reservebank!

Vraag samen met WWSV aandacht voor onze sport van het Overlegcomité en GEMS en lanceer mee de relance voor onze sport! Deel onderstaande afbeelding via jouw sociale media met de hashtag #sportnietopdereservebank

sport niet op de reservebank

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: