Zhik kondigt hernieuwde samenwerking met AkzoNobel Ocean Racing aan

AkzoNobel Ocean Racing

Zhik is verheugd om aan te kondigen dat zij opnieuw de technische kledingpartner wordt van het AkzoNobel Ocean Racing team voor The Ocean Race Europe 2021, de opstap naar The Ocean Race die in van 2022 tot 2023 gezeild wordt.

 
Het team, onder leiding van The Ocean Race veteraan Chris Nicholson, zal Zhik's nieuwe OFS800 offshore zeilkleding dragen voor hun marktintroductie in september. Het zeilteam zal gebruik maken van alle Zhik mid-, basic- en active laagcombinaties, samen met het schoeiselassortiment voor de zeilsport.

The Ocean Race Europe vertrekt eind mei vanuit Lorient, Frankrijk en finisht in Genua, Italië in juni, met onderweg tussenstops in Cascais en Alicante.  De Ocean Race Europe is een nieuw zeilevenement, bedoeld om de beste internationale teams te laten deelnemen aan oceaanraces op topniveau en om het Europese publiek te betrekken bij het ambitieuze duurzaamheidsprogramma dat voortbouwt op de vorige race rond de wereld, de Volvo Ocean Race.

Chris Nicholson

Schipper Chris Nicholson, die al aan zes edities van The Ocean Race heeft deelgenomen, vertelt ons:

"Ik ben erg enthousiast om opnieuw met Zhik samen te werken. De productinnovaties en nieuwe designs die Zhik voor de laatste race heeft gecreëerd waren baanbrekend voor de zeer natte Volvo Ocean 65-jachten. Net als bij wedstrijden op internationaal topniveau kun je niet stil blijven staan, en het kunnen gebruiken van de nieuwste kledingtechnologie aan boord maakt allemaal deel uit van het voortstuwen van ons team naar succes."

Piet Poelmann, CEO van Zhik, voegt hieraan toe:

"We zijn erg enthousiast om AkzoNobel Ocean Racing opnieuw te ondersteunen en hen te vergezellen op deze ongelooflijke reis. The Ocean Race is een van de zwaarste zeilwedstrijden ter wereld en dat zijn de perfecte omstandigheden voor onze uitrusting en dit team om uit te blinken. Zowel AkzoNobel Ocean Racing als Zhik zijn toegewijd aan topprestaties en het uitdagen van de besten in de wereld."

The Ocean Race Europe zal veel van 's werelds beste oceaanracers samenbrengen en AkzoNobel Ocean Racing en Zhik zullen zeker indruk maken.

www.zhik.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: