🏆 Belgische zeilers met Diabolic absolute winnaar van de regatta Bahía de Pollença

Diabolic met Glenn De Brouwer en Nico Devos

Het Belgische zeiljacht Diabolic (Sun Fast 35) met schipper Glenn De Brouwer (BEL) en en co-schipper Nico Devos (BEL) wint het overall en doublehanded klassement van de regatta Bahía de Pollença, Catalonië - Spanje. Deze regatta is de eerste offshore regatta die meetelt voor het Catalaans kampioenschap.

De regatta Bahía de Pollença bracht de 25 deelnemers van Port Ginesta naar Pollença via de mythische kaap Formentor aan de noordelijk toegang van Mallorca.

De start verliep zonder incidenten en de eerste zeiluren waren zoals de weersvoorspellingen aangaven met lichte zuidelijke winden tot middernacht. Daarna kwam de vloot wegens geen wind volledig tot stilstand. Deze situatie was goed voorspeld en alle deelnemers wachtten geduldig op de komst van de nieuwe wind die in kracht zou toenemen tot 20 knopen.

Glenn De Brouwer vertelt ons:

"We hadden deze situatie goed voorzien in de koers die we gezeild hebben. We hebben dankzij onze routeringssoftware Squid de meest zuidelijke route genomen zodat we als de wind weer zou opkomen we deze ook het eerst zouden oppikken, wat ook gebeurde. Vanaf dan gingen we als een speer naar Mallorca."

Diabolic

Voor de meeste boten kwam de nieuwe wind tussen 5 en 6 's morgens. Vele zeilwissels volgden omdat de wind continue in kracht toenam.

Om 9u40 finishte de Spaanse Enigma (Grand Soleil 44R) met Lluís Tort en Elsa Poveda, ook met doublehanded bemanning, als eerste met een gezeilde tijd van 17 uur en 40 minuten.

In berekende tijd werd de Belgische boot Diabolic de absolute winnaar van de 23ste regatta Bahía de Pollença.

Nico Devos en Glenn De Brouwer

Vlnr: Nico Devos en Glenn De Brouwer

Tweede in het algemeen klassement werd IA Orana, de Spaanse X362 Sport van Ordi Zaragoza met co-schipper David Sánchez.

IA Orana met Ordi Zaragoza en David Sánchez

De volgende offshore zeilwedstrijd voor Glenn De Brouwer met Diabolic wordt één van de toppers onder de cruiser-racer offshore wedstrijden op de Middelandse Zee: de Regatta La Ruta de la Sal. De start is voorzien op 28 mei en brengt de vloot met meer dan 100 deelnemers van Port Ginesta naar Port Sant Antoni de Portmany op Ibiza. Dit belooft een heel spannende wedstrijd te worden met veel Belgische en Nederlandse deelnemers.

Stay tuned.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: