Team Childhood I derde tijdens proloog The Ocean Race Europe

Team Childhood I

In aanloop naar The Ocean Race Europe vaart Team Childhood I de proloog, met aan boord maar liefst negen zeilers onder de 30 jaar.

In Klaipeda, Litouwen was vrijdag de start van de Proloog voor The Ocean Race Europe. Deze wedstrijd ter voorbereiding op The Ocean Race Europe, begon met een coastal race voor de kust van Klaipeda. Het Nederlands – Zweedse Team Childhood I finishte als derde.

Team coach Pieter Jan Postma was na afloop tevreden.

“Het is een goed begin. We zijn pas net begonnen met elkaar te varen. Het team is jong en nieuw bij elkaar. Maar gedurende de wedstrijd schoven we al naar voren in het veld.”

De winst in de coastal race ging naar Sailing Poland. De lokale favorieten van AmberSail2 pakte het zilver. Het Oostenrijkse Ocean Race Project finishte achter Team Childhood I op de vierde plaats.

Postma:

“We zijn als team pas net begonnen. We varen pas net met elkaar, dus dat is nog even wennen. Dat zie je vandaag terug in wat kleine dingen, waarbij de wedstrijd eigenlijk te kort is om die nog goed te maken. We zijn tevreden met hoe het ging en waar we staan. Ondanks dat we terug moesten bij de start, omdat we net te vroeg waren, konden we het Oostenrijkse team in de eerste downwind al terugpakken . Tegen het einde van de wedstrijd kwamen we ook steeds dichter bij de AmberSail2 op de tweede plek. Dit is een goed begin. Hiervan uit kunnen we verder gaan werken.”

Proloog wordt gebruikt om te selecteren

De proloog zal gebruikt worden door Postma om tot een selectie te komen die het vanaf eind mei met hem en de eerder aangekondigde Gerd Jan Poortman, Peter van Niekerk en Wouter Verbraak onder leiding van schipper Simeon Tienpont zal opnemen in The Ocean Race Europe.

Postma:

“We varen de proloog samen met nog drie andere VO65 boten. Naast de Team Childhood I zijn dat: Sailing Poland (Polen); The Austrian Ocean Race Project (Oostenrijk) en Ambersail-2 (Litouwen). Na de proloog keren wij korte terug naar Nederland. Dan zijn we in totaal bijna een maand weggeweest. Na een korte stop in Den Haag vertrekken we vervolgens naar Lorient, Frankrijk voor de start van The Ocean Race Europe op 29 mei.”

Bemanning proloog

 1. Jelmer van Beek (NED) – co-skipper
 2. Rutger Vos (NED)
 3. Max Deckers (NED)
 4. Laura van Veen (NED)
 5. Arianne van Loosdrecht (NED)
 6. Lars van Stekelenborg (NED)
 7. Robin Jacobs (NED)
 8. Julius Hallström (SWE)
 9. Matt Whitehead (SA)
 10. Pieter Jan Postma (NED)
 11. E.J. van Housselt (NED) - skipper

Voor Team Childhood I staat het leerproces voorop tijdens deze proloog. De proloog zal gebruikt worden door Postma om tot een selectie van zeilers onder de dertig jaar te komen die het vanaf eind mei met hem en de eerder aangekondigde Poortman, Van Niekerk, Verbraak en Tienpont gaan opnemen in The Ocean Race Europe.

Zondag wordt de proloog hervat met Stage 1 van Litouwen naar Gdynia in Polen.

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: