Bart Lambriex en Pim van Vugt zeilen in de 49er klasse een sterk serie

Bart Lambriex en Pim van Vugt

In de 49er klasse zeilen Bart Lambriex en Pim van Vugt een sterke serie.  Op 10 juni eindigde het duo de dag met twee overwinningen op rij. Daarmee namen ze de koppositie over van het Franse Team dat ook geplaatst is voor de Spelen van Tokio. Vandaag 11 juni verdedigen ze die koppositie met succes. Met een score van 7-2-5 gaan ze op kop met 32 punten. Het Franse team van Guillou en Delpeche volgt op 36 punten.

Bekkering en Duetz nog steeds aan de leiding

Bij de vrouwen gaan Annemiek Bekkering en Annette Duetz nog steeds aan de leiding met 13 punten. Ondanks een diskwalificatie vanwege te vroeg starten in race zes. Ze hebben nog een gezonde voorsprong op de Duitsers Bergman en Wille die op een tweede plaats staan met 26 punten.

Lambriex en Van Vugt op kop

Bart Lambriex en Pim van Vugt staan op de wereldranglijst van 17 mei 2021 op een derde plaats. Deens routiniers Jonas Warrer en Jakob Precht Jensen, die zich ook geplaatst hebben voor Tokio, voeren deze ranglijst aan. De Denen staan op de Allianz Regatta op een vijfde plaats in Medemblik. De races begonnen voor de verandering op tijd aangezien er voldoende wind stond in de ochtend.
 
Pim van Vugt legt uit:

“De eerste race hadden we echt een slechte start, gewoon slecht uitgevoerd. Dus dan moeten we een beetje terug zien te komen. Dat was aardig gelukt. Tweede race gewoon een goede start en simpel gevaren, tot tweede kruisrak. Upwind gebeurde er wel wat dingetjes, klein foutje gemaakt. Daar hadden we net die lange debrief over. Dat zijn keuzes met betrekking tot verdedigen en of aanvallen op die windshiftjes. Derde race waren heel veel te vroeg bij de start. Wij zaten daartussen. Kozen ervoor eruit te zakken en te wachten, en dan stuurboord achter iedereen langs. We wilden geen diskwalificatie oplopen. Want iedereen heeft al een slechte score staan. Wij ook. Nu staan we er goed voor in het klassement.”

Leer je nog iets op weg naar Tokio hier tijdens de Allianz Regatta?

“We steken altijd wat op. Maar we hebben het eigenlijk niet over Tokio. We hebben het over racen en ik denk dat dat goed is. Net zoals net die debrief na de race met de coach, dan hebben we het over zeilen, hoe we beter kunnen worden.”

Foto's: Sander van der Borch

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: