Schelderegatta 2021 is afgelast

Schelderegatta

We hadden het er al over in het ClubRacer Café, de Schelderegatta die dit jaar gepland was op 26 juni is helaas afgelast. Deze jaarlijks klassieker voor zeiljachten met een Cruiser Rating (CR) meetbrief met start in Hansweert en finish aan de Scheldekaaien in Antwerpen kan niet doorgaan wegens de huidige coronamaatregelen in Nederland.

Volgens de nieuwe coronamaatregelen die sinds 9 juni van kracht zijn in Nederland was het voor de Schelderegatta organisatie onmogelijk om deze zeilwedstrijd met start in Nederland te organiseren.

Carl Winters, voorzitter R.Y.C.B., betreurt het enorm dat hij deze beslissing heeft moeten nemen. Hij vertelt ons dat er geen mogelijkheid was om de wedstrijd toch te laten doorgaan en wel om de volgende redenen:

  1. België is nog steeds een rode zone en dat verplicht de deelnemers bij binnenkomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te moeten gaan in. Zelfs al zijn de zeilers 100% gevaccineerd. De meesten onder ons zijn nog maar voor 50% gevaccineerd.
  2. 4x PCR test verplicht: voor binnenkomst NL en terugreis naar BE omdat Nederland ook een rode zone is. Voor de terugkeer problematisch want dan zouden we de deelnemers zich moeten moeten laten testen op zaterdag.
  3. Volwassenen mogen met maximaal 50 personen sporten in teamverband. Wedstrijden in competitieverband zijn weer toegestaan voor personen tot en met 17 jaar, wel nog zonder publiek. Het Nederlands Watersportverbond is hier ook duidelijk in.

Schelderegatta in 2022

De eerst volgende Schelderegatta zal gezeild worden in op 4 juni 2022.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: