Zeilers weerbericht weekend 26-27 juni 2021

Weerkaart vrijdag 25 juni 2021

Wisselvallig weekend. Tijdens het weekend trekt een depressie naar de Golf van Biskaje en voert onstabiele maar steeds warmere lucht naar onze kust.

Gedurende deze voorspellingsperiode zakt een Britse depressie met kern boven Wales, langzaam uit via de ingang van het Kanaal naar het Westen van Frankrijk. Langs de voorzijde van dit druksysteem wordt er geleidelijk zachtere maar tegelijkertijd ook vochtige, potentieel onstabiele lucht naar onze regio gestuurd. Dit zorgt vandaag vrijdag 25 juni 2021 en dit weekend voor wisselvallig maar geleidelijk ook zachter weer.

Zaterdag 26 juni is het zwaarbewolkt met perioden van regen. In de loop van de namiddag wordt het droger en komen er enkele opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag.  Maxima rond 19°C. Minima rond 14°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZZW, afnemend tot zwakke wind (4-6 kt) uit veranderlijke richting. Later draait de wind naar NO en wordt matig (8-12 kt). Golven rond 0.4m, toenemend naar 0.6m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZZW, afnemend tot zwakke wind (2-4 kt) uit veranderlijke richting. Later draait de wind naar NO en wordt matig (7-10 kt). Golven rond 0.2m, toenemend naar 0.3m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel. In de loop van de namiddag ontwikkelt een zeebries waardoor de wind langs de kust in kracht toeneemt.

Weerkaart zaterdag 26 juni 2021

Zondag 27 juni wordt, na het optrekken van het ochtendgrijs, zeer wisselvallig met geregeld buien, mogelijk met onweer. Tussenin zijn er opklaringen. Matig tot slecht zicht ten gevolge van mist en nevel, later matig in de buien. Maxima rond 23°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit ONO, krimpend naar NO en toenemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 0.6m, toenemend naar 0.9m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit ONO, krimpend naar NO en toenemend tot matig (8-12 kt). Golven rond 0.4m, toenemend naar 0.6m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel. In de loop van de namiddag ontwikkelt een zeebries waardoor de wind langs de kust in kracht toeneemt.

Weerkaart zondag 27 juni 2021

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: