Laatste grote test voor Emma Plasschaert in aanloop naar de Olympische Spelen

Emma Plasschaert

In Medemblik (Nederland) is op 2 juni de eerste Wereldbeker sinds de coronapandemie van start gegaan. Bijna 300 zeilers uit 47 verschillende landen komen hier in actie in acht van de tien Olympische klassen. Voor Emma Plasschaert is deze Wereldbeker de laatste grote test richting Tokyo.

De Wereldbeker/Allianz Regatta 2021 is van start gegaan op 2 juni en loopt nog tot 13 juni. De wedstrijd is opgesplitst in twee delen. Op deze manier is er voor iedereen voldoende ruimte en tijd om alle wedstrijden op een veilige manier te kunnen laten plaatsvinden.
De Belgische atleten komen in actie in de eerste periode van 2 tot 6 juni,  in de Laser Radial/ILCA 6 en Laser Standard/ILCA 7.

In de Laser Radial (ILCA 6) varen Emma Plasschaert en Eline Verstraelen in een zeer sterk deelnemersveld, onder de 69 zeilsters zit zo goed als de volledige top-15 van het meest recente WK en zijn er 23 gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

Emma is sterk begonnen aan haar wedstrijd en sloot de eerste dag af op de 2de plaats. Na de tweede wedstrijddag zakte Emma tot aan de 15de plaats. Op dag 3 sloeg de motor van de Oostendse topzeilster aan en na winst in de zesde reeks prijkt Emma nu op de zesde plaats. De jonge Eline Verstraelen klimt naar de  37ste plaats na knap toptien resultaat in de vijfde reeks.  Met nog 2 races te gaan tot aan de Medal Race is alles nog mogelijk!

In de Laser Standard (ILCA 7) wordt België vertegenwoordigd door Wannes Van Laer, atleet bij FFYB. Hij zal tegen meer dan 80 zeilers strijden, waarvan er 12 gekwalificeerd zijn voor Tokio.
Na 3 wedstrijddagen en 6 races staat Wannes  op de 21ste plaats in het klassement.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: