Eerste zeilfoto's van Jonas Gerckens' VOLVO164

Jonas Gerckens

De eerste zeilfoto's van Jonas Gerckens' gloednieuwe VOLVO 164 na de tewaterlating in La Trinité-Sur-Mer twee weken geleden.

VOLVO 164 (Class 40)

VOLVO 164 (Class 40)

De eerste zeiltrainingen met de VOLVO 164 vinden nu plaats in Lorient (Bretagne, Frankrijk). Jonas zal daarna op zondag 27 juni starten in de regatta "Les Sables-Horta-Les Sables” samen met Benoit Hantzperg, zijn co-skipper en ontwerper van de zeilen.

De training duurt tot oktober. Daarna zal Jonas Gerckens met Benoit Hantzperg aan de start verschijnen van de beroemde Transat Jacques Vabre. De start is voorzien in Le Havre op zondag 7 november en brengt de vloot naar Martinique. Jonas' doel is een plek in de TOP 8.

Het programma voor de VOLVO 164 ziet er de komende maanden en jaren zeer spannend uit. In de Route du Rhum die van start gaat in 2022 wil Jonas de top 5 halen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: