Nederlandse talenten in Nacra17 winnen goud op voorlaatste dag Allianz Regatta

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer

Laila van der Meer (20) en Bjarne Bouwer (18) winnen hun eerste wereldbekerevenement, plaatsen zich voor het eerst voor een medalrace en pakken voor het eerst de gouden medaille bij de senioren. Helaas in een veld van slechts vier teams,  die ze nog goed kennen uit de jeugd.

Bjarne Bouwer legt hun gevoel uit bij deze overwinning:

“Natuurlijk zijn we er blij mee, maar het goud zou veel meer waard zijn geweest met veel meer boten. Je verheugt je op een groot veld maar de bulk van de vloot, die wel ingeschreven was, bleef op het laatste moment achter in Santander. Corona wierp toch een te grote drempel op voor ze, denk ik.”
 
“Onze tegenstanders hier, twee Italiaanse teams en een Duits team, kennen we nog goed uit de jeugd. Dat we hier met zoveel punten verschil winnen geeft wel aan dat we veel stappen gemaakt hebben afgelopen periode. We hebben wel een gat geslagen. We hebben de tijd heel efficiënt benut met de goede mensen om ons heen. En natuurlijk geeft het zelfvertrouwen deze overwinning. We hebben ook geleerd onze leidende positie te moeten verdedigen, normaal komen we meer van achteren. Dus al met al best leerzaam en het staat mooi op onze CV. Goud op een Wereldbekerwedstrijd,”

besluit Bouwer. 

Medalraces 6 juni live te volgen op tracker

Op zondag 6 juni staan de medalraces gepland in deze vijf klassen. Alle medalraces zijn live te volgen via de olympische tracking service die we tijdens de Allianz Regatta gebruiken voor een generale repetitie voor Tokyo 202One.
 
Planning is als volgt:

  • 11.00 uur RS:X mannen
  • 11.45 uur RS:X vrouwen
  • 12.30 uur Nacra 17
  • 13.15 uur ILCA7
  • 14.00 uur ILCA6

https://allianzregatta.org/

Foto's: Sander van der Borch.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: