Zeilers weerbericht weekend 17-18 juli 2021

Weerkaart vrijdag 16 juli 2021

Eindelijk wat zomer. Tijdens het weekend komen we onder invloed van een hogedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden zal ontwikkelen.

Een hogedrukgebied dat de komende dagen nagenoeg stationair blijft boven de Britse Eilanden, beïnvloedt ons weer gunstig. Het zorgt voor een langere periode van droog en mooi weer. De stroming over onze regio blijft echter noordelijk. De aangevoerde lucht is aanvankelijk nog vrij vochtig in de onderste lagen en de maxima kunnen ook niet al te hoog oplopen.

Zaterdag 17 juli wisselen wolkenvelden af met opklaringen, geleidelijk wordt het zonnig. Goed zicht. Maxima rond 20°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit NNO.  Golven rond 1.0m, afnemend naar 0.8m.

Wind aan de kust: Matige wind (11-16 kt) uit NNO.  Golven rond 0.8m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel. In de loop van de namiddag ontwikkelt zich een thermisch effect waardoor de wind langs de kust wat in kracht toeneemt.

Weerkaart zaterdag 17 juli 2021

Zondag 18 juli start met lage bewolking, daarna wordt het zonnig. Matig zicht, later goed zicht. Maxima rond 22°C. Minima rond 14°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit NNW, ruimend naar NNO en toenemend naar matig (7-10 kt).  Golven rond 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit NNW, ruimend naar NNO en toenemend naar matig (7-10 kt).  Golven rond 0.4m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel. In de loop van de namiddag ontwikkelt zich een thermisch effect waardoor de wind langs de kust wat in kracht toeneemt.

Weerkaart zondag 18 juli 2021

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: