Midzomer Regatta 2021: eerste officiële zeilwedstrijd voor kajuitjachten na het opheffen van de coronamaatregelen

Midzomer Regatta

Met 40 boten aan de start, verdeeld over 3 klassen, wordt zaterdag 3 juli a.s. de 1e editie van de Midzomer Regatta gehouden. De eerste officiële zeilwedstrijd voor kajuit zeiljachten na het opheffen van de Coronamaatregelen.

Organisator WSV Flevomare is blij met dit resultaat. De Midzomer Regatta is een eendaagse Langebaanzeilwedstrijd van circa 23 mijl, welke wordt gehouden op het Markermeer. Uitvalsbasis is Marina Muiderzand in Almere-Poort.
 
De ORC-klasse (gemeten wedstrijdboten, waarvan de resultaten op basis van een handicapberekening vergelijkbaar worden) is verdeeld in 2 startgroepen met resp. 15 en 11 boten. Deze boten varen bijna allemaal met gemiddeld 4-7 bemanningsleden.
In de SW-klasse (de ongemeten boten) starten 14 boten, waarvan er 11 zg. Duo-Handed (dus met z’n tweeën). 
De organisatie maakt voor de Duo-Handed groep een speciaal klassement op.
 
De organisatie is er klaar voor, en hopelijk wil de wind ook meewerken. De eerste start is om 10 uur ter hoogte van de Pampusvluchthaven, waarna de boten richting Lelystad varen om daar halverwege af te buigen richting Edam en van daaruit weer terug naar de finish varen.

Tekst: Henk Kuiper & Ubbo Neising
Foto: archief Midzomer Regatta

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: