Team Allianz uitgezwaaid naar Olympische Spelen van Tokio

Team Allianz

In de haven van Scheveningen bij het TeamNL Topzeilcentrum zijn op 2 juli 2021 de 11 sporters van Team Allianz uitgezwaaid richting Tokio. In het bijzijn van een selecte groep genodigden hebben de tien zeilers en één kanoër zich voor de laatste keer voor vertrek gepresenteerd aan de aanwezige media en gasten. Een uniek moment voor dit kansrijke elftal topsporters, omdat ze voor het eerst allemaal tegelijkertijd op dezelfde locatie aanwezig zijn.
 
Het team kwam bij elkaar op het TeamNL Topzeilcentrum in Scheveningen Den Haag, de plek waar de sporters zich hebben voorbereid op de spelen. Straks is dit ook de plek van het Olympic Festival, waar de sport en de Olympische Spelen ten volle worden gevierd.

‘Het is ook de plek waar het Watersportverbond in 2022 de Jeugd WK Zeilen organiseert en in 2023 het World Sailing WK in alle tien Olympische klassen. En waar we ons voorbereiden op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Kortom, met dank aan de gemeente Den Haag, is dit met recht de top trainings- en watersportlocatie van Nederland’, aldus Jaap Zielhuis bondscoach van Team Allianz.

Kansrijk team

Zielhuis vervolgt:

'Als we met vier medailles thuis komen, is dat het beste ooit en ben ik blij. We hebben een goed team dat bestaat uit drie huidige wereldkampioenen, Kiran Badloe, Lilian de Geus en Marit Bouwmeester. Plus twee teams die 2e geworden zijn op het laatste WK, te weten Afrodite Zegers samen met Lobke Berkhout, en Nicholas Heiner. Dan zijn er ook Annemiek Bekkering en Annette Duetz die twee keer wereldkampioen geworden zijn in 2018 en 2019 en dan hebben we ook nog Bart Lambriex en Pim van Vugt die zich vorig jaar geplaatst hebben als kanshebbers.'

‘Waar ik het meest trots op ben is het feit dat we een hele kansrijke ploeg hebben, die allemaal op hun eigen manier succes boeken en hun eigen route naar Tokio hebben gevonden. Die diversiteit en authenticiteit in alle programma’s is echt maatwerk.’

Team Allianz

vlnr: Windsurfers Kiran Badloe en Lilian de Geus, kanovaarster Martina Wegman en zeilers Annemiek Bekkering, Annette Duetz, Afrodite Zegers, Marit Bouwmeester, Lobke Berkhout, Nicholas Heiner, Bart Lambriex, Pim van Vugt. Fotocredits: Leonard Fautle. 

Mentale gezondheid grote uitdaging

Een van de grote uitdagingen waar het team nu mee te maken krijgt is hoe mentaal fit te blijven.  ‘Er is heel goed gezorgd voor alle sportieve zaken, maar met alle Coronaprotocollen in Japan wordt het echt een uitdaging om ook goed te kunnen ontspannen, ’ aldus Zielhuis.
 
Daarnaast heeft het team achter de sporters te maken met enorme uitdagingen door alle coronamaatregelen. Teammanager Dorien Hoekstra is dag en nacht bezig met de planning en operatie. Francoise Broekhoef is als arts verantwoordelijk voor alle corona protocollen en maatregelen. Zij heeft nu al extra veel werk en dat wordt in Japan alleen maar complexer.

Martina Wegman naar Tokio in K1 Slalom

Martina Wegman is als kanoër in de K1 klasse geplaatst voor Tokio. Wegman, die ooit begon in de extreme kano, koos vervolgens voor K1 slalom. De uit Schoorl afkomstige sporter woont al jaren in Nieuw-Zeeland en plaatste zich bijna voor de Spelen van Rio in 2016. Met twee top-resultaten bij World Cups kwalificeerde ze zich voor de Spelen van Japan. Wegman gaat samen met haar Spaanse coach Telmo Olazabal naar Tokio

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: