Zeilers weerbericht weekend 3-4 juli 2021

Weerkaart vrijdag 2 juli 2021

Valse start van de zomer. Tijdens het weekend komen we onder de invloed van een Atlantische depressie waarbij storingen ons weer bepalen.

We bevinden ons in een zadelgebied met weinig drukgradiënt. Een zwakke hogedrukkern verlaat vandaag vrijdag 2 juli 2021 West-Europa en we komen onder de invloed van een lagedrukgebied ten westen van Ierland. Occlusiefronten en buienlijnen, verbonden aan het laag, worden via een zuidelijke tot zuidwestelijke stroming naar onze regio gestuurd.

Zaterdag 3 juli  is het zwaarbewolkt met vooral in de namiddag perioden van regen of buien. Een lokaal onweer is niet uitgesloten. 's Avonds wordt het droger en klaart het op. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 22 °C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Matige wind (8-12 kt) uit ZZO, ruimend naar ZW en toenemend naar matig (11-16 kt). Golven rond 0.6m.

Wind aan de kust: Zwakke tot matige wind (5-10 kt) uit ZO, ruimend naar W en toenemend naar matig (7-10 kt). Golven rond 0.3m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zaterdag 3 juli 2021

Zondag 4 juli neemt de bewolking snel toe en volgen er perioden van regen of buien. Een lokaal onweer is niet uitgesloten. Eerst kans op nevel of lokale mist, later matig zicht in de neerslag. Maxima rond 18 à 19 °C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit Z, ruimend naar ZW en toenemend naar matig (8-12 kt). Golven rond 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZZW. Golven rond 0.2m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zondag 4 juli 2021

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: