Flevo Race inschrijvingen lopen achter: "voor een succesvol evenement zijn meer deelnemers noodzakelijk"

Flevo Race

De KNZ&RV is vol aan de slag met de voorbereidingen van de Flevorace 2021. De ontwikkelingen en bijbehorende maatregelen in verband met corona wordt scherp in de gaten gehouden. Volgens de organisatie zal het evenement alleen doorgaan als het kan, mag en verantwoord is. Daarin volgt zij de informatie en richtlijnen van de Nederlandse overheid, het watersportverbond en de betreffende veiligheidsregio.

Op dit moment staan de seinen op groen en wordt er gewerkt om een sportief en prachtig zeilevenement op te bouwen.

De inschrijvingen lopen momenteel nog achter in vergelijking met voorgaande jaren.

Robin de Jong ligt toe:

"Een aantal topboten heeft zich inmiddels ingeschreven, maar voor een succesvol evenement zijn meer deelnemers noodzakelijk.

"De indruk is dat deelnemers terughoudend zijn en pas bij voldoende andere deelnemers zelf inschrijven. Het kan dus zijn dat deelnemers op elkaar wachten. Dat brengt een risico met zich mee. Met onvoldoende deelnemers zal het evenement mogelijk niet door kunnen gaan.

De Flevorace is een prachtig evenement dat de KNZ&RV al meer dan 75 jaar met veel plezier voor zeilers organiseert. Graag voegen we daar in 2021 een editie aan toe.

Wij vragen daarom potentiële deelnemers zich snel in te schrijven."

Om deelnemers te stimuleren in te schrijven, doen zij twee dingen:

  • De organisatie geeft een korting bij inschrijving voor 1 augustus, zodat zij tijdig helderheid hebben over de te verwachten deelnemersaantallen
  • Mocht het evenement niet kunnen doorgaan (bij gebrek aan deelnemers of vanwege corona), dan wordt het inschrijfgeld volledig terugbetaald.

De Flevorace is het met zijn bijzondere mix aan boten (moderne jachten, traditionele platbodems en klassieke scherpe jachten) een vrij uniek evenement in zijn soort. Het vindt plaats op het prachtige vaarwater van Enkhuizen.

Flevo Race

Inschrijven kan via Manage2Sail. Op www.flevorace.nl zijn de link naar de inschrijfpagina en de Notice of Race te vinden.

Men hoopt snel meer deelnemers te mogen verwelkomen.

Nieuws over het evenement is te volgen via de Facebookpagina www.facebook.com/FlevoRace/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: