75e Schildweek van start

Schildweek

De Schildweek gaat vandaag van start. Voor de 75e keer wordt deze bekende zeilweek gehouden op het Schildmeer van 23 tot en met 29 juli. Dit jaar is het thema van de Schildweek ‘Wind daar krijgen wij energie van’.

Op vrijdagavond 23 juli zal de Schildweek worden geopend bij de Tijd Schildmeer door Cas König CEO van Groningen Seaports d.m.v. het ontsteken van een waterstofvlam. Vanaf zaterdagmiddag starten de wedstrijden voor alle deelnemers. In totaal zullen er tot en met donderdag 9 wedstrijden worden gevaren.

Er wordt gezeild in allerlei klassen. Bij de jeugd zijn dat de Optimist, Flits, Splash en Laser.  Deze klassen zijn met grote groepen vertegenwoordigd dit jaar. Bij de volwassen zeilers is dit jaar de Zestienkwadraat klasse aanwezig met minimaal 25 boten. Zij zullen samen met de Top klasse aan de start verschijnen. Dit jaar doen voor het eerste de twaalfvoets jollen mee aan de Schildweek.

Net als de laatste Schildweek zijn de Windsurfers dit jaar aanwezig bij de Schildweek. In het weekend zullen zo’n 25 Windsurfers aan de start verschijnen.

Door de huidige maatregelen hebben wij helaas moeten besluiten dat het randprogramma voor deze 75e Schildweek er anders uit ziet dan dat wij gewend zijn, geen grote gezamenlijk barbecue en feestavonden. Gelukkig kunnen we voor de jeugd nog de nodige activiteiten organiseren met o.a. een zeskamp en een nachtwedstrijd.

Meer weten: https://zeilverenigingschildmeer.nl/evenementen/schildweek/

Het programma kan je onderaan dit bericht downloaden.

Tekst: Wim Wind
Foto: Antsje Cnossen

Attachment
Bijlage Grootte
Programma 75ste Schildweek 1.01 MB
Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: