Zeilers weerbericht weekend 24-25 juli 2021

Weerkaart vrijdag 23 juli 2021

Wisselvallig weekend. Een depressie boven de Golf van Biskaje trekt dit weekend in onze richting.

Vandaag vrijdag 23 juli 2021 is het de laatste dag dat we kunnen genieten van de gunstige invloed van het Europese hoog want geleidelijk verzwakt dit druksysteem langsheen zijn westelijke flank waardoor een oude Franse depressie met annex koude put, vanaf morgen zaterdag 24 juli ’21ons weer kan bepalen. Dit laag blijft gedurende de hele voorspellingsperiode over onze regio hangen waardoor we ons het hele weekend aan wisselvallig weer mogen verwachten..

Zaterdag 24 juli neemt de bewolking verder toe gevolgd door regen later overgaand in buien, mogelijk met onweer. Tussenin zijn er ook droge periode waarbij de zon even te zien is. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 21°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (17-21 kt) uit ONO, ruimend naar OZO en afnemen naar matig (7-10 kt). Tijdelijk wordt de wind zwak (4-6 kt) uit veranderlijke richting.  Golven rond 1.1m, afnemend naar 0.6m.

Wind aan de kust: Matige wind (8-12 kt) uit O, ruimend naar OZO en afnemen naar matig (7-10 kt). Tijdelijk wordt de wind zwak (4-6 kt) uit veranderlijke richting.  Golven rond 0.7m, afnemend naar 0.4m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht wordt steeds onstabieler.

Weerkaart zaterdag 24 juli 2021

Zondag 25 juli start nevelig met wisselende en tijdelijk zwaarbewolkte perioden met buien waarbij onweer mogelijk is. Matig zicht. Maxima rond 20°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Zwakke tot matige wind (5-10 kt) uit ZO, afnemend tot zwak (4-6 kt) uit veranderlijke richting. Later draait de wind naar WNW en wordt matig (7-10 kt).  Golven rond 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZO, tijdelijk uit veranderlijke richting. Later draait de wind naar WNW en wordt matig (7-10 kt).  Golven rond 0.4m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is onstabiel.

Weerkaart zondag 25 juli 2021

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: