14de plaats voor Isaura Maenhaut en Anouk Geurts op hun eerste olympische spelen

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts

Bij hun Olympisch debuut eindigen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts op de 14de plaats na 12 races in de 49er FX Women. Ondanks drie top 10 plaatsen vandaag konden ze zich, 25 punten weg van de top 10, niet kwalificeren voor de medaillerace.

Vandaag opnieuw een zeildag met lichte wind. 49erFX-team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts begonnen deze dag op de 17de plaats, met 25 punten verschil voor een Top 10 positie. In hun eerste race van de dag ronden ze de eerste boei nog op de 19de plaats, maar zeilden naarmate de race vorderde steeds meer naar voor. Van de laatste boei naar de finish deden ze hun koersverandering op het ideale moment waardoor ze in een rechte lijn over de finish konden zeilen en nog drie boten inhaalden, met een 10de plaats als resultaat. In hun tweede race van de dag verloren ze aan de eerste boei enkele plaatsen en lagen 16de, maar konden na een inhaalrace opnieuw als 10de over de finish zeilen. In hun laatste race zeilden ze van de 19de plaats opnieuw naar een top 10 positie. Uiteindelijk finishen ze knap 9de en konden deze race afsluiten voor het Braziliaanse team, dat tevens aan de leiding ligt voor de gouden medaille.

Na de drie races met telkens een top 10 plaats, klimmen Isaura en Anouk nog drie plaatsen in de ranking en sluiten zo hun eerste Olympische Spelen af op de 14de plaats.

Met zes van de 12 races een top 10 positie, is dit een meer dan geslaagd debuut voor Isaura en Anouk. Oorspronkelijk was Parijs 2024 hun doel, maar ze konden zich door hun progressie reeds plaatsen voor Tokyo 2020. Alvast mooie vooruitzichten  voor binnen drie jaar.

Foto © Sailing Energy / World Sailing

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: