Breskens Sailing Weekend organiseert Europees Kampioenschap IRC in 2022

Breskens Sailing Weekend

Het Europees IRC Kampioenschap 2022 zal in Breskens, Nederland worden gehouden samen met het Breskens Sailing Weekend. Deze zevende editie van het Europees IRC kampioenschap gaat over vier dagen lopen in de tweede helft van augustus ’22. Het kampioenschap heeft alle troeven om een record aantal deelnemers te trekken; IRC gemeten zeil-racejachten die azen op overall overwinningen en in eigen klasse. 

Breskens is op vele manier de poort van de zeilsport van de Lage Landen. De haven ligt op een strategische plek op de rand tussen Nederland en België. Maar ook aan de rand van de Scheldedelta en de Noordzee.
Het Europees IRC Kampioenschap kan volgend jaar rekenen op een traditie van zeventig jaar regattaorganisatie op een van de meest uitdagende zeilwateren van Europa. Wisselende weersomstandigheden, variabele stromingen maar ook beschut water bij zwaar weer en ongestoorde wind op open zee.

Breskens Sailing Weekend

De jachthaven met haar directe toegang tot de zee, de Scheldemonding tussen de zandbanken en ver van de diepwater shipping lanes, de centrale ligging dicht bij de wedstrijdbanen, het zijn allemaal elementen die bijdragen aan de reputatie die Breskens haar status van zeilwedstrijdcentrum hebben opgeleverd.

De Vlakte van Raan, de Walvischstaart, de Rassen, het zijn vaargebieden waar zich de meest intensieve wedstrijden op hebben afgespeeld. Ook nu is dit voorbehouden wedstrijdwater, dank zij  de uitstekende relaties van alle nautische autoriteten die de stichting in al die jaren heeft opgebouwd.
Voor de zeilers die vanuit alle windrichtingen komen is Breskens een relatief korte afstand, waardoor de locatie een extra challenge krijgt voor alle Europese deelnemers.

Breskens Sailing weekend

Breskens is ook bekend voor een goede reputatie op vlak van social events. Het is centraal gelegen en de omgeving biedt heel wat voor de begeleiders van de zeilers. De natuur nodigt uit tot leuke, ontspannende excursies, shopping in het mondaine Knokke is een ‘must do’ en een bezoek aan het historische Brugge is iets wat niemand mag missen.

Niet vergeten dat Zeeuws Vlaanderen een gastronomisch epicentrum is, zowel in het stadje als in de directe omgeving ervan vindt je exquise restaurants met een grote variatie aan specialiteiten.

Het Europees IRC kampioenschap ’22 is hierbij van start gegaan. Breskens verwacht u. In de volgende maanden zal meer gedetailleerde informatie beschikbaar worden: de Notice of race, de sailing instructions en natuurlijk een uitgebreid social events programma.  

Meer informatie: www.rorcrating.com en www.rorc.org

www.breskenssailing.nl

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: