Emma Plasschaert 4e op olympische spelen: meest ondankbare plek na sterke medalrace

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert mist nipt het podium op olympische spelen Tokio 2020. Na een sterke medalrace waarbij de Oostendse zeilster veel risico's nam in de medalrace komt ze na haar 2e plaats in de laatste reeks zonder eremetaal naar huis. Met zes van de 11 races in de top 10, waarvan vier top 5 plaatsen kijkt Emma wel tevreden terug op haar eerste Olympische Spelen.

De gouden medaille gaat naar de Deense Anne-Marie Rindom. De Zweedse Josefin Olsson pakte dankzij een eerste plek in de laatste reeks het zilver af van de Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester, die uiteindelijk brons pakte.

Emma Plasschaert

Emma blijkt achteraf wel tevreden met haar resultaat want ze heeft er alles uitgehaald zegt ze zelf.

Emma Plasschaert's reactie aan de VRT:

"Ik zit wel met een superdubbel gevoel nu. Ik ben blij, want een vierde plaats op je eerste Olympische Spelen, waarbij je zelfs tot op het laatste meedoet om brons, is goed. Maar die vierde plaats steekt toch."

"Achteraf ben ik eigenlijk wel tevreden. Ik heb er alles uitgehaald, dus heb ik geen spijt. Er moest sowieso een boot tussen mij en de Zweedse zijn, dus dat had ik niet zelf in de hand. Op voorhand had ik hier wel voor getekend."

Emma zegt in hetzelfde interview dat ze er hopelijk in Parijs weer staat:

"Ik ben sowieso trots op hoe ik het deze week heb aangepakt, maar er is wel een bittere nasmaak. In Parijs zullen we er hopelijk weer staan. Ik heb zeker niet het gevoel dat ik al klaar ben met het zeilen."

Foto © Sailing Energy / World Sailing

 

 

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: