Zeilers weerbericht weekend 14-15 augustus 2021

Weerkaart vrijdag 13 augustus 2021

Een klein beetje zomergevoel. Het Europese hoog beweegt naar het oosten en een uitloper van het Azorenhoog ontwikkelt zich geleidelijk boven onze streken.  Een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, die zich oostwaarts uitstrekt van Frankrijk via Duitsland naar Centraal-Europa, heeft deze verwachtingsperiode een gunstige invloed op ons weerbeeld. De volgende dagen blijft dat hoog ons net voldoende beschermen tegen storingen, verbonden aan een Atlantische depressie ten noorden van de Britse Eilanden, die tot onze regio trachten door te dringen. Het effect van deze storingen blijft beperkt tot de toename van voornamelijk middelhoge en hoge bewolking.

Zaterdag 14 augustus komen er, na het verdwijnen van de lage bewolking, zonnige perioden met velden van middelhoge bewolking. Het blijft droog. matig, later goed zicht. Maxima rond 21°C. Minima rond 14°C.

Wind op zee: Matige tot vrij krachtige wind (15-20 kt) uit WZW, tijdelijk krimpend naar ZW en afnemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 0.8m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit ZW, ruimend naar W tot WNW. Golven rond 0.5m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zaterdag 14 augustus 2021

Zondag 15  augustus wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, zonnig met sluierwolken. In de loop van de namiddag schuift er meer bewolking binnen maar het blijft droog. Matig, later goed zicht. Maxima rond 20-21°C. Minima rond 16°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit ZW, ruimend naar WZW en toenemend tot krachtig (22-27 kt). Golven rond 0.6m, toenemend naar 1.6m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit WZW, toenemend tot vrij krachtig (17-21 kt). Golven rond 0.4m, toenemend naar 1.1m.

Rukwinden: Tot 33 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zondag 15 augustus 2021

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: