Team Bolsius-Bouscholte 6de in de Fastnet Race: beste Nederlands-Belgische boot overall

Team Bolsius-Bouscholte

De Boudragon, Volvo 60, NED 20002 is als 6de in IRC Zero geëindigd en als 20ste overall in de IRC Overall, het overall klassement van alle IRC boten. Het Nederlandse schip gesponsord door Bolsius startte vorige week zondag 8 augustus onder zware omstandigheden, wind van 25 tot 30 knopen en golven van 2 tot 3 meter.

Van de 400 ingeschreven schepen vielen meer dan 150 schepen uit door de hoge golven en stormachtige wind in het begin van de grootste zeilwedstrijd van de wereld.

De Boudragon maakt deel uit van het jeugd opleidings zeil programma van Holland Ocean Racing, een initiatief van Hans
Bouscholte en Willem Jan Landman. Normaal gesproken is Hans Bouscholte de schipper maar door Long Covid werd hij vervangen door 2 Franse collega’s, Gérard Navarin als schipper en Thierry Lacour als co-schipper. De jonge Nederlandse zeiler Thijs Minderhoud was crewboss. Willem Jan Landman verzorgde de navigatie. De bemanning bestond uit 12 jonge talenten tussen de 17 en 27 jaar, 5 daarvan vrouwen en 7 mannen. 2 goedgetrainde gasten complementeerde de bemanning tot een totaal van 17.

De prestatie is uitzonderlijk daar gestart werd in de IRC Zero klasse waarin 11 Volvo Ocean Racers meezeilden alsmede 2 van de snelste zeilschepen van de wereld, de Skorpios (Club Swan 125) en de Rambler (88 ft). Verschillende schepen werden gediskwalificeerd omdat zij in exclusion zones zeilden (verkeersscheiding stelsels).
De Fastnet race finishte voor het eerst in Cherbourg in Frankrijk wat de lengte van de race vergrootte tot 695 zeemijl.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: