Team DutchSail - Janssen de Jong klaar voor finale driedaagse Youth Foiling Cup ACT 2

Youth Foiling Cup

Van dinsdag 24 t/m donderdag 26 augustus komt Team DutchSail – Janssen de Jong in actie tijdens de finale van de Youth Foiling Gold Cup - ACT 2. Het Nederlandse team, dat zich tijdens de kwalificaties op overtuigende wijze plaatste door op één na alle wedstrijden te winnen, gaat voor een podiumplaats in het Italiaanse Limone.

Als winnaar van ACT 1 afgelopen maart, is Team DutchSail - Janssen de Jong al geplaatst voor de Youth Foiling Gold Cup Grand Final van 1 t/m 3 november in Sardinië.

Stuurman Cas van Dongen is blij om te zien dat het harde trainen van hem en zijn teamgenoten Ismene Usman, Scipio Houtman en reserves Merle Louwinger en Robin Becker zich afgelopen week uitbetaalde tijdens de voorrondes.

Van Dongen: "We hebben hard getraind de afgelopen maanden. Dat zie je bijvoorbeeld goed terug in onze starts afgelopen week. We zijn goed weg, eigenlijk altijd als eerste of tweede, en zijn in staat om de boot vervolgens veel te laten vliegen. Als je dan ook in de manoeuvres weinig tot geen fouten maakt komt de competitie niet dichterbij en eindig je de wedstrijd boven in het veld. Dat is lekker varen, maar betekent wel dat we iedere wedstrijd super scherp moeten zijn en het maximale van onszelf vragen. " 

Fundament aanwezig om slim te kunnen racen
Coach Pieter-Jan Postma is tevreden met de resultaten tot nu toe maar realiseert zich ook dat het toernooi nu eigenlijk pas echt van start gaat.

Postma: "Nu gaat het pas echt beginnen. Iedereen begint weer op nul punten. Maar we zijn er klaar voor, alle teams zijn de afgelopen week tijdens de warm up, kwalificatie en knock-out series gegroeid dus het wordt een spannende race. Wij willen ons eigen niveau laten zien en er elke race vol voor gaan. Als we ons zelf voor elke race optimaal kunnen prikkelen, dan maken we kans op de prijzen. We hebben het wat dat betreft echt in eigen hand. Het fundament ligt er: teamwork, communicatie, snelheid en boothandeling zijn op orde. De basis is goed voor elkaar, daardoor hebben we nu alle ruimte om ons te richten op het slim racen." 

Format en deelnemers Youth Foiling Gold Cup Finale 
Tijdens de finale dagen, van dinsdag 24 t/m donderdag 26 augustus varen alle zes de deelnemende teams met zijn allen tegelijk volgens zogeheten fleet races. De volgende zes teams hebben zich weten te plaatsen voor de finale:

 • Team DutchSail - Janssen de Jong - NED
 • Team France - FRA
 • Young Azzurra - ITA
 • Amor - ITA
 • Okalys Youth Project - SUI 
 • Fraglia Vela Riva - ITA

Team DutchSail - Janssen de Jong
Team DutchSail - Janssen de Jong kent in Limone in de volgende samenstelling:

 • Cas van Dongen - stuurman
 • Scipio Houtman - main trimmer
 • Ismene Usman - flight controller
 • Merle Louwinger - reserve
 • Pieter-Jan Postma - coach

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: