Lobke Berkhout voorbeschouwing op medalrace

Lobke Berkhout

Op 2 augustus zei Lobke Berhout dit na plaatsing voor medalrace:

“Vandaag hebben we het niet laten liggen…..  en hebben we goed samen gevaren. De emoties daargelaten waar ze moeten zijn; op de kant. Gevochten voor wie we zijn en wat we kunnen. Heel blij dat we ons plaatsen voor de medalrace.”

“Het is altijd tof om een medalrace te varen. Daar kan nog van alles gebeuren. Er kan wel iets leuks gebeuren. Het voelt wel goed na een moeilijke week.”

“De eerste dag hadden we te veel emotie aan boord. Daarna was er vooral teleurstelling, of ja toch, het mes stond op onze keel. Dat geeft ook emoties. Vanmorgen heel goed gesprek gehad. We hebben gezegd dit kan de laatste dag van onze zei carrière zijn samen. Laten we gaan genieten… het was vandaag is echt een speeltuin. Dat lag niet eens aan de condities maar aan hoe we gevaren hebben. Dan is het een superleuk spelletje.”

Waarom lukt het nu wel?

“Als je het kan samenvatten, dan zijn het de Spelen die dingen met zich meebrengen, dat heeft iedereen. Je moet dat als team goed managen, je moet als team elkaars kwaliteiten gebruiken. Soms moeten de emoties eruit en soms moet je ze voor je houden. Die puzzel hebben we hier gewoon niet goed gelegd. Sommige dingen moet je pas na de spelen zeggen en er zijn dingen die je wel moet uitspreken om vrij te zijn op het water. Ja, dat hebben we niet goed gedaan, maar goed zeilen dat kunnen we gewoon en genieten ook.”

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: