Belgian Open Championship Dragon 2021

Belgian Open Championship Dragon

Het jaarlijkse kampioenschap voor de Draak eenheidsklasse start vandaag in Oostende bij de Royal North Sea Yacht Club. Er zijn 20 deelnemende boten ingeschreven.

Het kruim van de Belgische en Nederlandse Draakzeilers zal tot en met zondag op de Noordzee strijden.

Er wordt met belangstelling uitgekeken naar Herbie, BEL 82, team Vanneste die als Corinthian (niet professionele) team vorig jaar de Belgische kleuren verdedigde tegen de professionele teams uit Turkije, Frankrijk en de Kaaiman Eilanden. Topzeilers die nu forfait geven omwille van de Corona maatregelen.
Verder is het ook uitkijken naar de voormalige Belgische Kampioenen Princess Sofie BEL 79, team Helsen en FL4TOUT, BEL 80, team Van Cauwenbergh en of ze hun titel kunnen heroveren.

Ook de White Pearl, BEL 88, team Celis, kan voor verrassingen zorgen. Zij wonnen vorige week verpletterend de voorrondes van dit kampioenschap, de Brugse Zot Cup.

Nu al is geweten dat de NED 438, Douzement van de Nederlandse familie Bakker het de Belgische favorieten niet makkelijk zal maken. Zij wonnen het kampioenschap in 2019.

Er staan maximum 12 manches over de vier dagen op het programma, afhankelijk van de wind en golfomstandigheden.  Naar goede gewoonte beloven de weersvoorspellingen interessante zeildagen met weinig maar ook heel veel wind en dus golfslag. 

Lees hier meer over het BOC Dragon 21: (deelnemerslijst / uitslagen): https://www.manage2sail.com/en-BE/event/2665bae1-a06c-400b-abc6-3ce75d3fb157#!/

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: