Dragon Gold Cup 2022 verwacht meer dan 120 boten uit meer dan 30 landen

Dragon Gold Cup 2022

Op de vooravond van het Belgisch Open kampioenschap Draak zeilen werd de Dragon Gold Cup 2022 voorgesteld. Dit onofficiële wereldkampioenschap in deze prestigieuze zeilbotenklasse zal van 20 tot 26 augustus bij de RNSYC in Oostende worden gehouden. Er worden 120 boten verwacht uit meer dan 30 landen.

In de Gold Cup formule staan er per dag een manche op het programma, maar anders dan bij andere kampioenschappen tellen alle resultaten van alle manches voor het finale klassement.

“Dat betekent dat je geen enkele fout mag maken, want iedere vergissing wordt genadeloos afgestraft.”

Beklemtoont Xavier Vanneste van de Herbie en co-sponsor van het event met Brugse Zot.

Voor de Stad aan Zee is een event van dit formaat een gouden geschenk, vindt waarnemend burgemeester Kurt Claeys van Oostende. Het versterkt de relatie tussen de stad en de toeristen met het water en de watersport en het brengt een unieke vitaliteit in en rondom de jachthaven van het Montgomerydok en de vaargeul.

Daarenboven trekt de Gold Cup 360 zeilers plus hun entourage naar Oostende. Samen goed voor  zeshonderd gasten die in Oostende zullen verblijven en consumeren. Stad Oostende is dan ook trotse partner van de Dragon Gold Cup 2022.

Auteur:

  • Pit De Jonge

    Pit De Jonge is letterlijk in een scheepsnest geboren. Hij freelancet sinds 1979 als foto- en tekstjournalist of commentator voor binnen- en buitenlandse media. De focus is steeds het water met als thema’s -sport,-recreatie, -toerisme, -competitie,-erfgoed en -economie. Als Ship to Shore verzorgt hij sinds 1987 de communicatie van een brede waaier aan watergerelateerde evenementen en organisaties. 

Voor u geselecteerd: