VIDEO: Rolex Fastnet Race 2021 spectaculair gestart

Rolex Fastnet Race 2021

De start van de 49e Rolex Fastnet Race was een spectaculair schouwspel afgelopen zondag. Een sterke zuidwester in combinatie met een afgaand tij bezorgde de internationale vloot van maar liefst 337 zeiljachten een zware, vroege test in deze veeleisende race.

De Rolex Fastnet Race werd voor het eerst gehouden in 1925 en wordt georganiseerd door de Royal Ocean Racing Club. Rolex is sinds 2001 partner van het zeilevenement en de tweejaarlijkse offshore race is een van de fundamenten van de zes decennia lange associatie van de Zwitserse horlogemaker met de zeilsport. 2021 markeert een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de race, met de finish in Cherbourg, Frankrijk in plaats van Plymouth, Engeland.

Voor diegene die er niet bij waren hieronder vind je een impressie en dramatisch beeld van wat de deelnemers moesten doorstaan bij de start aan de Royal Yacht Squadron in Cowes en het uitvaren van de Solent.

Royal Yacht Squadron

De 49e Rolex Fastnet Race vloot vertrok van het Royal Yacht Squadron, Cowes, Engeland bij de start van de 695 zeemijl lange offshore zeilrace.

Rolex Fastnet Race 2021

Sterke wind uit het zuidwesten en een opbouwende zeegang zorgden voor een dramatische openingsweekeinde terwijl de zeiljachten de Solent uitvechten.

dramatische lucht

Een dramatische lucht overheerst de vloot op haar weg naar het westen kort na de start.

49e Rolex Fastnet Race Refanut

De omstandigheden bij de start van de 49e Rolex Fastnet Race bleken uitdagend in de harde wind en de steile zee. Op de foto Refanut SWE1, Eigenaar: Fredrik Wallenberg, Boot Type: S&S 63, Divisie: IRC

Skorpios ClubSwan 125

De supermaxi Skorpios (ClubSwan 125) , het grootste zeiljacht in de race, stuit op steile golven bij het binnenvaren van het Kanaal.

https://www.rolexfastnetrace.com

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: