Fun, plezier en vriendschap tijdens Open Kampioenschap Finn klasse in Oostende

Winnaars Open Kampioenschap Finn Klasse

Het Open Kampioenschap Finn Klasse gaat dit jaar door op de spuikom in Oostende. De organisatie koos ervoor om in 2021 het kampioenschap Finn klasse opnieuw te organiseren op een binnenwater. Reden daarvoor is: zoveel mogelijk starters aan de lijn krijgen. 

Dit jaar kregen ze dus 15 Belgen en één Nederlander aan de start: Chris Frijdal (NED) was na een schitterende overwinning op het Beneluxkampioenschap erop gebrand om dit huzarenstukje over te doen tijdens het Belgisch kampioenschap. We konden ook Sebbe Godefroid en Filip Willems aankondigen als deelnemers. In elk geval hadden de afwezigen ongelijk.

Tot 20 kn wind op zaterdag terwijl op zondag een afgelasting door gebrek aan wind tot de mogelijkheden behoorden.  

Fun, plezier en vriendschap kenmerken dit kampioenschap. Iedereen begrijpt het spelletje, de posities wisselen voortdurend. Veel gevloek dus op het water. Alain Denys die zijn Finn al een jaar op coronastalling heeft staan, wint twee reeksen.  Op dag één merken we, ook al was hij ‘onvoorbereid’, het ingebakken talent en de skills op van Sebbe. Sigurd is beter voorbereid, met een nieuwe mast en zeil maakt hij het Sebbe niet gemakkelijk. Die twee voelen al gauw dat de titel door één van hen behaald zal worden. Het gevolg is dat zij elkaar wat opzoeken op het water en met de zeilregels ter hand in de clinch gaan met elkaar. Mooi spektakel, dank u wel heren!

Op dag twee levert het comité schitterend werk om in de veranderlijke omstandigheden toch een leuke baan uit te stippelen. De zeilers moeten wel wat geduld hebben, maar de tien beloofde reeksen kunnen worden afgewerkt. 

Uiteindelijk trekt Sigurd het laken naar zich toe: hij mag zich kampioen van België noemen.

Proficiat Sigurd !

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: