Geslaagd Nederlands Kampioenschap ORC4 2021

Nederlands kampioenschap ORC4 2021

Op 10,11 en 12 september organiseerde de KNZRV Muiden voor 20 kajuitzeilboten het Nederlands Kampioenschap ORC4 (GPH van 720 of hoger) van 2021 in de diepe put voor Muiden. 

Vrijdagmiddag zeilden de deelnemers een middellange baan. Deze was niet aftrekbaar en telde 1,25 keer mee. Het comité had de baan er perfect ingelegd en er was gelukkig geen wier. Na iets meer dan twee uur zeilen eindigde de Marieholm IF 'Svea' van Menno Mostert op een eerste plaats. 

Zaterdag stonden drie up/down banen op het programma. Met een medium wind werd flink gestreden en was het vaak close racing. Het veld finishte vaak binnen een paar minuten van elkaar. De comitéleden op het finish-schip hadden het er maar druk mee, het was vaak secondewerk. Na de laatste wedstrijd organiseerde de Noordzee Club een borrel voor leden en voor de deelnemers. Jaarlijks  beginnen eigenaren met wedstrijdzeilen in de ORC4 en het een was een goed moment om nog eens onder de aandacht te brengen wat de Noordzee Club allemaal doet voor ORC (en IRC) zeilend Nederland. Na de geslaagde borrel werden nog vele gesponsorde nautisch verantwoorde dagprijzen uitgereikt.

Zondag stonden wederom drie up/down wedstrijden op het programma. Vandaag minder wind en de wind draaide ook behoorlijk. Lastige omstandigheden voor de deelnemers. En in het klassement was het ook spannend, meerdere deelnemers hadden nog zicht op de titel. Het comité van Muiden ging goed om met de wisselende omstandigheden. De autonome boeien waren voor veel deelnemers nieuw maar een perfecte manier om de baan snel te kunnen verleggen.

Uiteindelijk zeilde Ben Hoefsloot (Sprinta DS 'Furie', 10,5 punten) met zijn bemanning het meest constant en wonnen ze soeverein de titel. Op een tweede plaats gevolgd door Menno Mostert en bemanning (Marieholm IF 'Svea', 17,3 punten) en op een derde plaats de kampioen van vorig jaar Geert Nell en bemanning (Samourai 760 'White Spirit', 25,3 punten). 

Uitslagen: 

Zuiderzee Regatta 2021 manage2sail

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: