Zeilers weerbericht weekend 25-26 september 2021

Weerkaart vrijdag 24 september

Zonnig en zacht. Zaterdag 25 september ’21 zorgt een zwakke hogedrukwig voor rustig en zonnig weer, maar zondag 26 september ’21 is de atmosfeer onstabieler. Vandaag vrijdag 24 september 2021 bouwt het hogedrukgebied zich boven het Europese continent opnieuw op. Hierdoor wordt er vanuit het zuiden vrij warme lucht aangevoerd die vanaf zondag 26 september ’21 vochtig en onstabiel wordt.

Zaterdag 25 september blijft het in de voormiddag overwegend grijs met zelfs kans op een spatje motregen, vanaf de middag ontwikkelen er zich brede opklaringen. Het zicht is eerst matig tot slecht, later goed. Maxima rond 22°C. Minima rond 13°C.

Wind op zee: Zwakke wind (4-6 kt) uit veranderlijke richting, draaiend naar Z tot ZO en toenemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (4-6 kt) uit ZZW, draaiend naar NNO en toenemend naar matig (7-10 kt). Golven rond 0.3m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zaterdag 25 september 2021

Zondag 26 september  zijn er, na het opruimen van de lage bewolking, zonnige perioden. In de loop van de namiddag vormen er zich stapelwolken die kunnen uitgroeien tot buien met mogelijk onweer. Matig zicht tijdens de buien. Maxima rond 22 à 23°C. Minima rond 15°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit Z, ruimend naar ZZW. Golven rond 0.6m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit Z, ruimend naar ZZW. Golven rond 0.3m.

Rukwinden: Geen.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht wordt steeds onstabieler.

Weerkaart zondag 26 september

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: