Ole Jägers wint goud op het Open Nederlands Kampioenschap Optimist zeilen

Nederlands kampioenschap Optimist 2021

De dertienjarige Ole Jägers uit Mijnsheerenland heeft afgelopen weekend de titel Nederlands Kampioen Optimist 2021 gewonnen. 

Het Optimist zeilen is de grootste jeugdklasse in het zeilen zowel nationaal als internationaal. Het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Optimist wordt normaliter gevaren tijdens de Dutch Youth Regatta in het voorjaar, maar bestond vanwege de corona maatregelen dit jaar uit de twee United 4 wedstrijden in Workum en Medemblik. De Belgische zeilster Hannelien Borghijs werd tweede overall, en de Nederlander Folkert van Surksum won de bronzen medaille. Bij de Benjamins, de zeilers onder de 12 jaar, werd Maurits Melens de winnaar.

Ole Jägers

De in Mijnsheerenland wonende jonge zeiler is op z’n negende begonnen met zeilen op de Kralingse Plas bij de K.R.& Z.V. De Maas in Rotterdam. Sinds 2019 maakt Ole Jägers onderdeel uit van de nationale kernploeg van de Optimist Club Nederland (OCN). Hier wordt de top van de Nederlandse zeiljeugd opgeleid. Vorig jaar won Ole de bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap en dit jaar sleepte hij goud in de wacht. Afgelopen zomer nam Ole samen met vier andere Optimist zeilers namens Nederland deel aan het Wereld Kampioenschap Optimist zeilen op het Gardameer in Italië. Ole zit in 2 VWO van het Hoeksch Lyceum met als richting sport en is lid van K.R.& Z.V. De Maas in Rotterdam en van WSV Binnenmaas in Mijnsheerenland. Over twee weken reist Ole samen met zijn team en coach af naar Turkije voor deelname aan een internationale regatta in Bodrum.

Foto bovenaan: vlnr Hannelien Borghijs, Ole Jägers, Folkert van Surksum.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: