Van Uden Reco Medemblik Regatta bijna van start

Van Uden Reco Medemblik Regatta

De Van Uden Reco Medemblik Regatta gaat op vrijdag 1 oktober van start. De traditionele seizoensafsluiter gaat dus definitief door! De zeilers, de Noordzee Club, de Holland Regatta Club, de Sponsors Van Uden, Reco en de Jachthavengroep samen met het comité hebben er enorm naar uitgekeken. Zoals het er nu uitziet gaat het een waardige afsluiter worden.

Het wordt typisch oktober weer, met een mooie wind Z/ZW waarschijnlijk uit het zuiden. Gelardeerd door veel wolken en mogelijk wat regen. Uiteraard onvoorspelbaar maar vast een zeilersuitdaging.

Deelnemers
Er staan op dit moment meer dan 50 deelnemers ingeschreven en dat is dus al meer dan vorig jaar.

In de ORC2 Klasse is het opvallend spannend voor de Verbondsbezem die dit jaar niet zo heet vanwege het gemankeerde seizoen. Extra Djinn staat ruim bovenaan met 51 punten. Het klassement ligt na de derde plaats nog dicht bij elkaar dus er is nog van alles te winnen en te verliezen.

In ORC 3 gaat de White Hawk onoverwinnelijk aan de leiding maar is het nog zeer spannend voor de rest van het klassement.
In ORC 4 is het nog enorm spannend om de 1e 3 plekken dus als die allemaal meedoen kan het nog een aardige strijd worden.
De J70 is ook goed vertegenwoordigd met 13 boten, maar nog geen NK omdat daarvoor 15 boten ingeschreven moeten zijn. 

Starts
Vrijdagochtend gaan de wedstrijden van start voor deze 3 daagse derby.
ORC 1,2 en 3 starten vrijdag tegelijk als het de wedstrijdleiding behaagd.

Dit kan dus nog mooie en spectaculaire plaatjes opleveren. En ja Fotograaf Laurens Morel is er weer bij!

Zaterdag avond
Het feesten mag weer en dat gaan we doen ook. Er is livemuziek en een pub kwis voor zeilers en leken.

Zorg dus dat je erbij bent en dat je een slim team hebt samengesteld!

Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: