Zeilers weerbericht weekend 4-5 september 2021

Weerkaart vrijdag 3 september 2021

Eindelijk zomer. Een omvangrijk hogedrukgebied met kern in de buurt van Schotland bepaalt ons weer en breidt zich uit richting Scandinavië. Een hogedrukgebied, met centrum ten noorden van Schotland, bepaalt ons weer gunstig. Vanaf morgen zaterdag 4 september ’21 verplaatst dit hoog zich in de richting van Scandinavië.  De stroming bij ons wordt daardoor geleidelijk noordoost tot oost. De frisse en vochtige maritieme lucht uit het noorden maakt vervolgens plaats voor drogere en warmere eerder continentale lucht uit het oosten.

Zaterdag 4 september zijn er eerst enkele wolkenvelden. Nadien wordt het zonnig met wat stapelwolken boven land. Het zicht is eerst matig, later goed, behalve in de buien. Maxima rond 21-22°C. Minima rond 13°C.

Wind op zee: Matige tot vrij krachtige wind (15-20 kt) uit ONO, krimpend naar NO en afnemend tot matig (11-16 kt). Golven rond 1.0m.

Wind aan de kust: Matige wind (10-15 kt) uit ONO, krimpend naar NO en afnemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.6m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zaterdag 4 september 2021

Zondag 5 september  hangt er eerst wat lage bewolking. Nadien wordt het zonnig met hoge wolkensluiers. Matig zicht, later goed zicht.. Maxima rond 23°C. Minima rond 14°C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit O, krimpend naar ONO en afnemend tot matig (7-10 kt). Golven rond 0.7m, afnemend naar 0.5m.

Wind aan de kust: Zwakke tot matige wind (5-10 kt) uit O, krimpend naar NO. Golven rond 0.4m.

Rukwinden: Tot 21 kt.

Opmerkingen: De aangevoerde lucht is stabiel.

Weerkaart zondag 5 september 2021

 

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: