Nederlandse Solozeilers melden zich in Sneek voor een titanengevecht om Nederlandse titel.

Nederlandse Solozeilers

Op 10, 11 en 12 september wordt er om de Nederlandse titel gestreden op het Sneekermeer in de soloklasse. Maar liefst 60 zeilers verschijnen op de startlijn om over 3 wedstrijddagen te beslechten wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen.

De Soloklasse heeft, ondanks dat ze al 65 jaar bestaat, een opmerkelijke groei doorgemaakt de afgelopen jaren. (Ex) Wereldkampioenen en actieve olympiërs varen tegenwoordig (ook) in de solo. Dat heeft direct effect op de toestroom van nieuwe zeilers uit andere klassen. Het organiserend comité, Koninklijke watersportvereniging Sneek kortweg KWS, heeft als vereniging in het bijzonder, veel nieuwe solozeilers mogen ontvangen en dus was de keuze van de klasse om het Nederlands Kampioenschap op het Sneekermeer te varen een makkelijke.

Tot de absolute favorieten horen regerend Nederlands Kampioen Paul Dijkstra uit Uitwellingerga. Vorig jaar was hij oppermachtig op het Veluwemeer en zal dit jaar op zijn thuiswater de titel willen prolongeren. Ook Pim van Vugt is topfavoriet. De kersverse Olympiër (6e in Tokio in de 49er klasse) heeft goede vorm getoond in Sneek tijdens de Sneeker Zeilolympiade door er te winnen. Ook de generale repetitie in Harderwijk 21 & 22 augustus j.l. werden betrekkelijk eenvoudig door hem gewonnen. Een grote groep gevaarlijke outsiders maakt de slag om het Sneekermeer een waar titanengevecht. Na ruim een jaar geen wedstrijden door COVID, zal iedereen zijn of haar beste beentje voor zetten.

Voor meer info over het evenement kan je contact opnemen met Roel den Herder – Voorzitter Nederlandse Soloklasse Organisatie Roel.denherder@soloklasse.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: