Mini Transat slachtoffer van eigen succes: 137 schippers in de wachtrij

Mini-Transat '21

De Mini Transat is het slachtoffer van zijn eigen succes: sinds de opening van de inschrijvingen op 15 december stonden niet minder dan 137 schippers in de rij om te mogen deelnemen aan deze legendarische solotransatlantische zeilrace die start op 26 september '21. Voor al deze kanshebbers was de regel nochtans vanaf het begin duidelijk: er zijn maar 84 plaatsen beschikbaar. De organisatoren van de race hebben nu besloten het aantal inschrijvers voor deze editie van 2021 te verhogen tot 90. Zes extra zeilers, die allemaal aan alle kwalificatie-eisen voor de race hebben voldaan, zullen dus toch kunnen deelnemen aan de Mini Transat '21. 

Het aantal deelnemers aan de Mini Transat EuroChef 2021 was eerst beperkt tot 84, maar op maandag 6 september, amper 20 dagen voor de start van de eerste etappe, werd officieel beslist om het deelnemersaantal te verhogen tot 90 in overleg met de Mini 6.50 Class, de Franse Sailing Federation, de maritieme autoriteiten en de gaststeden. 

Marc Chopin, president van het bedrijf Korrigan, organisator van het evenement vertelt: 

"Voor elke editie worden draconische kwalificatiecriteria vastgesteld om een maximale veiligheid voor de zeilers te garanderen. Dit betekent dat er een limiet op het aantal deelnemers zit. Zo zou het kunnen dat kandidaten die aan alle kwalificatie-eisen voldoen toch op de wachtlijst komen te staan en niet aan het evenement kunnen deelnemen. Hoewel het onmogelijk is om aan ieders verwachtingen te voldoen, hebben we ons best gedaan om zoveel mogelijk zeilers de kans te geven toch aan de race deel te nemen, het maximum staat nu op 90. Dit opent de deuren voor zes nieuwe zeilers",

De organisatie heeft verschillende aanpassingen moeten doorvoeren om dit grotere aantal deelnemers te kunnen opvangen. 

"Wij hebben samengewerkt met de havens van Les Sables d'Olonne, Santa Cruz de La Palma en Saint-François om oplossingen te vinden. Zij hebben allen toegezegd het spel mee te spelen en zich in te spannen om extra boten te ontvangen. Helaas is het onmogelijk om meer dan 90 deelnemers toe te laten. Alle schippers die momenteel op de wachtlijst staan zullen teleurgesteld zijn, maar we zijn toch heel blij dat we nog zes extra boten kunnen verwelkomen tijdens deze Mini Transat EuroChef 2021, op voorwaarde echter dat ze allemaal een volledig inschrijvingsdossier en medische dossiers kunnen voorleggen",

onderstreept Marc Chopin die de deelname bevestigde van Nicolas Cousi, Hélène Clouet, Basile Bourgnon, Antoine Bos, Tanguy Aulanier en Chloé Le Bars. 

Bron: minitransat.fr

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: