VIDEO: 2022 RORC Transatlantic Race, magische finish voor Maserati Multihull

Maserati

Giovanni Soldini's Multi70 Maserati (ITA) heeft de Line Honours Multihull gewonnen in de 2022 RORC Transatlantic Race, door op zaterdag 15 januari om 05:51:41 UTC (gecorrigeerd: 6d 18h 51m 41s) de finishlijn te passeren in Grenada, Port Louis.

Na acht dagen buitengewoon racen eindigde Maserati voor Peter Cunningham's MOD70 PowerPlay, geschipperd door Ned Collier Wakefield, gevolgd door Jason Carroll's MOD70 Argo.

Maserati's winstmarge bedroeg minder dan 20 mijl op PowerPlay en Argo. Dit is uitermate klein. Giovanni Soldini heeft in zijn glansrijke carrière vele grote successen behaald, en dit was één van de mooiste.

De kameraadschap en sportiviteit tussen de drie boten werd geïllustreerd door Soldini's Maserati-bemanning die wachtte op de finish van PowerPlay en hen aanmoedigde langs de lijn. En ook door het team van Argo dat om 4 uur 's ochtends een barbecue op de kade klaarzette en vervolgens alles doorspoelden met ijskoud bier van Port Louis Marina!

Bron: rorctransatlantic.rorc.org

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: